fallback

Пенелопе Крус и Роджър Федерер сред домакините на Met Gala

19 January 2023 15:00

Първият понеделник на май е запазен за най-големия бал в модата

Снимки: Getty Images

Най-важната и бляскава вечер в света на модата бавно се приближава към нас и известните имена се подготвят за своя момент под светлината на прожекторите на известните стълби пред музея „Метрополитън“.

В сряда от Vogue обявиха кои четири световни културни икони ще получат специално място на кръглата маса на Ана Уинтур и ще ѝ помогнат да посрещне всички звездни гости на тазгодишната Met Gala. В роля на домакини ще влязат носителката на „Грами“ Дуа Липа, носителката на „Еми“ Микаела Коел, носителката на „Оскар“ Пенелопе Крус и 20-кратният носител на титли от „Големия шлем“ и тенис легенда Роджър Федерер.

A post shared by The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum)

Тазгодишната тема на Met Gala ще почете наследството на покойния дизайнер Карл Лагерфелд, като се очаква всички гости да носят негови дизайни или поне на марките, за които е работил през годините. Темата е „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, наследявайки миналогодишните две събития, състояли се през май и септември, които отразиха развитието на американската мода и дизайнерство.

Домакините на тазгодишната Met Gala се отличават като видни фигури в музиката, спорта, филмите и телевизията. Всеки един от тях завърши монументална година в живота си, постигайки най-доброто в своята индустрия.

27-годишната Липа е новата принцеса на поп музиката и току-що завърши най-голямото турне в кариерата си. Обиколката по света включваше 82 спирки и беше в подкрепа на нейния албум Future Nostalgia, получил одобрението не само на феновете, но и на критиците. Турнето приключи през ноември миналата година и може да се похвали с разпродадени концерти по целия свят.

A post shared by StyleVoguette (@stylevoguette_)

Към Липа се присъединява едно от най-търсените имена в Холивуд – Микаела Коел. 35-годишната британска актриса за първи път направи името си известно с ролята в комедийното шоу Chewing Gum, след което получи одобрение от критиците за смелия си сериал I May Destroy You, който създава, пише сценария, сърежисира и продуцира. През 2022 година направи и дебюта си в голямото кино, играейки в „Черната пантера: Уаканда завинаги“.

Бременната Риана беше специално почетена на Met Gala

Блясък и разкош: Най-горещите двойки на тазгодишната Met Gala

Висшата мода на Холивуд: Най-добре облечените звезди на Met Gala

48-годишната Пенелопе Крус е третата културна сензация, която ще седи на най-ексклузивните места в „Метрополитън“. Носителката на „Оскар“ е може би един от най-подходящите водещи на вечер, посветена на Карл Лагерфелд. Крус се присъедини към семейството на Chanel през 2018 година и беше една от звездите, които почетоха покойния дизайнер в дефиле след смъртта му.

Испанската актриса излезе на модния подиум в рокля, подобна на снежна топка с пухкава пола и носеща бяла роза. Пред списание People тя обяви, че дефилето е било наистина специално за нея.

Снимка: Getty Images

Последният човек, който ще седне на масата до Ана Уинтур е тенис легендата Роджър Федерер. Швейцарецът наскоро се оттегли от спорта, в който доминираше в продължение на две десетилетия. Сега, след като постигна всичко в кариерата си, той насочва фокуса си към своята филантропска фондация, предоставяща образование на хора в неравностойно положение.

Четиримата, заедно със стотици звезди от модата, киното, телевизията, спорта и бизнеса, ще почетат Карл Лагерфелд – човека, който през живота си ръководи големи модни къщи като Chanel, Fendi и Chloe, като в същото време подкрепяше Института за костюми на музея „Метрополитън“ в Ню Йорк.

A post shared by L’OFFICIEL Vietnam (@lofficielvietnamofficial)

Met Gala 2023 ще се проведе в първия понеделник на май, който се пада точно на 1-ви.

За още модни тенденции и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
мода Ана Уинтур Пенелопе Крус Дуа Липа Карл Лагерфелд Роджър Федерер бал домакини Met Gala Микаела Коел
0 коментара
fallback