IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сириванавари Нариратана: Една принцеса може да работи

22 март 2023 16 30

Дизайнерката разказва за своя път като асистент в Dior, Armani и други известни марки

Getty

Getty

„Аз не бях просто принцеса. Всъщност работих. Работа означава действително работа“. Това споделя Сириванавари Нариратана от Тайланд, говорейки за своето израстване в модната индустрия. След като години наред работи за известни марки, тази година тя стигна до модния подиум в Париж чрез своя собствен почерк. За първи път тя участва на Седмицата на модата във френската столица, където представи своята марка Sirivannavari.

Първата принцеса, дръзнала да печели от своя стил на обличане, даде интервю за списание Style, пред което разказа, че най-сетне бере плодове от своята упоритост.

Освен че се обучава в областта на модата, Сириванавари работи усилено над нови модели, за да попадне в най-големите модни къщи по света. През годините тя е асистент в екипа на марки като Dior, Armani, Ferragamo, Balmain и Bulgari.

„Работата за тези марки ми помогна да добия увереност и ми даде много остър поглед и възможност да работя на това ниво в реалната индустрия“, коментира принцесата на Тайланд през изданието.

Сириванавари се вдъхновява от своята баба

Разказвайки за своите първи стъпки в модата, тя посочва, че е получавала работа като пети или четвърти помощник за различни брандове. Въпреки това не се предавала, защото знаела, че един ден ще забележат това, което прави.

На въпрос кои са нейните основни вдъхновители, Сириванавари разкрива, че няма как да не спомене модния редактор на Vogue Грейс Кодингтън.

Друга жена, мотивираща принцесата за нови дизайни, е нейната многоуважавана баба – кралица Сирикит.

„Тя е много емблематична, моят голям идол и най-вдъхновяващата жена за мен, както заради стила си, така и нейната личност. Нейният стил е много различен от моя, но и в момента тя все още е красива“, обяснява Нариратана.

Холси с дебют на Седмицата на модата в Париж

Български дизайнери впечатлиха на Седмицата на модата в Париж

Бионсе закри Седмицата на модата в Париж със звездно парти

Сириванавари показва тайландската култура чрез дрехите си

Говорейки за бъдещите си проекти, принцесата изтъква, че появата на Седмицата на модата в Париж определено е повратна точка в развитието на нейната марка.

„Исках да се върна в Париж, но исках да направя впечатление и да бъда по-уверена и зряла. Отделих време и практикувах занаята като спортист, който тренира преди Олимпиадата“, разказва тя за първата си самостоятелна изява.

Наследничката на кралския двор вплита нотки от традиционната тайландска култура, както и съвременни елементи в своята колекция есен/зима 2023. За голяма част от тях тя използва коприна от нейната родина.


Коя е Амира ал Талил – бивша принцеса, защитник на женските права

Коя е Максима Сорегиета Серути – от Аржентина до Кралство Нидерландия

Коя е Шарлийн Линет Уитсток – от плуването до кралския двор на Монако

Сириванавари е категорична, че иска да се говори повече за нейния лейбъл, отколкото за това, че той е собственост на истинска принцеса:

„Имам план и искам да бъда много успешен дизайнер. Аз съм боец и искам дизайните ми да бъдат в магазините. Трябва да става въпрос за марката и дрехите, а не за това коя съм. Искам също да покажа, че една принцеса може да работи. Това съм аз. Искам да работя“.

Принцесата стартира своята марка през 2005 г.

Сириванавари Нариратана Раджаканя е родена на 8 януари 1987 г. Тя е единствена дъщеря на настоящия крал Маха Вачиралонгкорн, който в момента е женен за третата си съпруга.

След развода принцесата заминава заедно с майка си и тримата си братя и сестри за Обединеното кралство. Ала нейният влиятелен баща я връща обратно в Тайланд. Причината е, че тя е единственото дете в наследствената линия, носещо кралска титла.

Сириванавари е завършила бакалавърска степен по визуални и изящни изкуства в университета Чулалонгкорн. След това получава и магистърска степен по дизайн.

Принцесата стартира своята модна марка през 2005 г. Като две години по-късно дебютира на международната сцена през 2007 г., по покана на дизайнера Пиер Балмен.

Освен от модата, тайландската красавица се интересува от конна езда и бадминтон. Освен това подкрепя много каузи, свързани с животните.

Сириванавари Нариратана,

БГНЕС

За още новини и тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари