IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бански 2023 – какви модели ще носим това лято?

17 април 2023 18 00

От дълги ръкави до ретро щампи

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Подобно на прилива, тенденциите в банските костюми идват и си отиват. Миналата година видяхме всичко – от модели, вдъхновени от куклата Барби до най-прозрачните дизайни, които не оставяха нищо на въображението. Вероятно голяма част от тях ще се пренесат и в тази година, така че не бързайте да изхвърляте нищо.

Макар да има тенденции от миналото, които ще господстват и тази година, това не означава, че няма да видим нещо ново по магазините и на плажа. До лятото остават още няколко месеца, но модните марки започнаха да показват своите колекции, давайки ни ранно вдъхновение за пазар. Този път дизайнерите представят свежи модели в чисто нови текстури и щампи, които ще ви накарат веднага да замечтаете за лятната си ваканция.

Добри новини за всички, които приемат плажа като място, на което да покажат повече от тялото и това, което са постигнали във фитнеса. Тази година банските се фокусират върху по-малко плат и повече плът, като има само няколко леки изключения. Долнището става по-изрязано, триъгълните горнища са се свили до миниатюри, а изрязаните участъци на целите модели стават все по-големи.

И все пак, ако сте твърдо против повечето голота, има начини да актуализирате гардероба си за плажа, включвайки щампи и детайли, които прикриват повече тялото.

Лятна мода – банските на 2023

Бански с дълъг ръкав

Ако сте човек, който изгаря дори и от най-леките слънчеви лъчи, то банските с дълъг ръкав са вашето решение за спокойно лято. Също така моделът е изключително популярен при сърфистите и част от плувкините. От костюми в ярки цветове до драматично прозрачни ръкави, има много начини да опитате тенденцията тази година, като същевременно останете верни на личната си естетика.

Спортни модели

Не е нужно да имате сертификат за гмуркане, за да се включите в тенденцията със спортни бански. Тези модели често се отличават с асиметрични презрамки и контрастни цветове, като също така предоставят повече плат. Тази година много марки предлагат спортни горнища и долнища, покриващи голяма част от тялото, като същевременно включват забавни детайли.

Ретро щампи

Често срещани във вдъхновени от миналото колекции, бикините с ретро щампи внасят във визията морска романтика. Тези модели се отличават с по-меки детайли като панделки, копринени тъкани и волани. Всички те придружават бикини с ретро принт като цветя, които определено ще ви осигурят по-лятно настроение.

Бикини с висока талия

Бикините с висока талия са едновременно малко старовремски и малко екстравагантни. Силуетът им леко се насочва към спорните модели, което ги прави чудесен избор за всеки, който планира да се присъедини към дейности, които се простират отвъд лежането край басейна или морето. Това, което е още по-хубавото – бикините с висока талия прикриват голяма част от корема, така че може да ги запазите за третия или четвъртия ден от почивката, когато вече липсата на фитнес започва да личи.

Високи изрезки

Още един модел, който се завръща от миналото с пълна сила. Тазгодишните бански с високи цепки ни напомнят за „Спасители на плажа“ и чудесно оформят бедрата, правейки краката ни да изглеждат още по-дълги и стегнати.

Блокиране на цветовете

Ако сте фенове на неутралната цветова палитра, това е вашата тенденция. Блокирането на цветовете през 2023 година предлага по-фина визуална палитра от познатите ни смели тропически принтове, но в същото време избягва и обикновената черно-бяла гама. Вместо това дизайнерите предлагат набор от бежови и кафяви нюанси, контрастиращи помежду си.

Бански 2023 – Александра Богданска показа модел в любим цвят

София Вергара посрещна 2023 на плажа с бански на Dolce & Gabbana

Блейк Лайвли посрещна рождения си ден по бански

С пайети

Може би най-странната и най-малко практична от тазгодишните тенденции при банските са моделите с пайети. Със сигурност моделът ще ви донесе множество комплименти и ще блестите на слънчевата светлина, но не сме сигурни какво ще се случи след многократното ви влизане във водата и дали няма да се оплетете в кърпата си, докато се печете.

За още новини от света на модата – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари