IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоари за есента – какво ще носим в косата този сезон

11 септември 2023 12 30

Допълнение за още по-красива прическа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако попитате всеки един фризьор относно подобрение на прическата, първият съвет, който ще ви бъде даден, е нова подстрижка. Ако обаче не сте готови за такава рязка промяна, то един аксесоар в кичурите може напълно да промени картинката не само за лицето, но и за цялостния тоалет. Няма по-хубаво чувство от това да вдигнете косата си с лента, когато тренирате или бягате, за да се предпазите от непокорните бебешки коси, които могат да влязат в очите.

Напоследък аксесоарите за коса придобиха изключителна популярност в социалните мрежи, като тук не говорим само за спортните, но и за тези, които допълват елегантни и официални тоалети. През есента всички те ще бъдат на фокус, а сред колекциите има за всекиго по нещо, така че може да избирате на воля.

Аксесоарите за коса не само подобряват тоалета, но са идеални, ако нямате време да оформите косата си всяка сутрин. Когато бързате, най-вероятно търсите най-добрата и практична прическа. В най-честите случаи това е стегната опашка, която обаче причинява щети върху кичурите заради прекаленото дърпане и триене. Затова е по-добре да изберете нещо, което съчетава хем удобство за лицето, хем не изтощава кичурите.

Тук се намесват аксесоарите за коса, които пасват на всички типове и текстури, като могат да се използват в дните, когато косата ви е леко омазнена и трябва да бъде манипулирана, за да изглежда по-добре. Разбира се, ако току-що сте изкъпали кичурите си, отново може да изберете подходящ аксесоар, за да допълните облеклото си.

Аксесоари за есента – какво ще носим в косата този сезон

1. Шноли

Не само че шнолите са практични, но са и стилни. Те могат да се използват, за да вдигнете косата си изцяло или пък да я направите в стил 50/50 – наполовина спусната, наполовина вдигната. Докато шнолите с флорални мотиви бяха на мода през лятото, през есента ще виждаме все повече дизайни с черупката на костенурка. Ако пък искате да направите прическата си по-стилна, оставете няколко кичура да падат покрай лицето, създавайки му рамка.

2. Дебели ленти

Не е тайна, че много от тенденциите от 2000-те години се възраждат, като дебелите ленти за глава не правят изключение. Добавете ги към всяка прическа – от конска опашка до боб, за да издигнете веднага външния си вид. За френски привкус може да съчетаете аксесоара с пантофки и широки панталони.

3. Панделки

За още по-барбинско усещане, изберете панделка за коса. Тези аксесоари придават на визията ви кукленска атмосфера и могат да разнообразят дори най-обикновения тоалет. Има много различни начини да изпробвате тази тенденция. Можете или да добавите шнола с панделка, или пък да вземете няколко по-малки фиби в подобна форма и да ги сложите върху конска опашка или кок.

4. Шапка

За допълнение към ежедневния външен вид, шапката е чудесно решение. Този аксесоар добавя непринудено, спортно усещане към всяко облекло, освен това е идеален, когато косата ви е мазна или не харесвате прическата си. Шапките пасват най-добре, когато ги носите върху пусната коса или вдигната на ниска конска опашка, а оставянето на естествената ви текстура да блести със сигурност ще допринесе за спокойната атмосфера.

Дамски чанти – 4 дизайна, които винаги ще са на мода

На шопинг за аксесоари – тенденциите при бижутата тази година

Пръстени – как да подредите повече от един на ръката?

5. Тънки ленти

За нещо малко по-класическо, опитайте традиционните ленти за глава. Те ни напомнят не училищните години, когато трябваше да приберем косата от лицето си, но не искахме да се връзваме. В момента аксесоарът добива огромна популярност заради завръщането на различни тенденции от миналото. Въпреки че стилът е класически, не е нужно да избирате класически цветове. Вместо това изберете нещо ярко, като оранжево или червено, за да контрастира на целия есенен тоалет.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари