IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като две капки вода – Лила Мос с рокля, вдъхновена от майка ѝ Кейт Мос

7 декември 2023 16 30

21-годишната моделка бе сред звездите на британските модни награди

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

През 90-те години на миналия век Кейт Мос предизвика истински фурор, когато носи само черно бельо под прозрачната си рокля на Liza Bruce. Сега, дъщеря ѝ – Лила Мос, следва стъпките на майка си, обличайки подобен тоалет на червения килим. 

В понеделник вечер 21-годишната моделка се появи на тазгодишните британски модни награди в Лондон, носейки прозрачна металик рокля от Nensi Dojaka, която е директно вдъхновена от тази, която майка ѝ носи преди 30 години. Дизайнът се отличаваше с дължина до земята, плисирани чашки, кръстосани презрамки и изрезки на гръдния кош. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quién (@quiencom)

„Обичам да се чувствам елегантна, шик и секси, а дизайните на Ненси са перфектната комбинация от всички тези определения, така че ме карат да се чувствам и уверена“, каза Лила пред Vogue относно визията, която е създала в колаборация с албанската дизайнерка, която бе сред номинираните на вечерта. 

Дъщерята на Кейт Мос съчета прозрачната рокля с бельо с висока талия, обувки на ток от Saint Laurent от собствения си гардероб и златни капковидни ретро обеци, които е взела от кутията с бижута на майка си. 

Ненси Дояка също разговаря с Vogue относно желанието да си сътрудничи с Лила, която в момента все още прохожда в модната индустрия. „Тя е идеалният пример за млада жена, която не се страхува да определя свои собствени правила – това я кара да приеме своята увереност и тя е идеалното лице за моята марка, която чества женствеността“, казва дизайнерката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lila Grace (@lilamoss)

Последната поява на Лила на червения килим не е първият път, в който тя носи дреха, вдъхновена от безупречния стил на известната си майка. 

През март тя заяви пред Vogue, че постоянно копира стила на Кейт, носейки черно, сиво и впити дънки. Моделката обаче признава, че само допреди няколко години не е смятала майка си за готин човек и дори не е подозирала колко влияние има тя в модната индустрия. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lila Grace (@lilamoss)

„Постепенно започнах да осъзнавам колко възхитени са хората от супермодела Кейт Мос. Бях на около 15-16, когато разбрах, че всъщност тя е доста готина“, казва Лила. Допълва, че объркването ѝ произлиза от факта, че Кейт винаги е държала личния си живот далеч от професионалния.

Дъщерята на Кейт Мос уверено върви по стъпките на мама

Като две капки вода – Кейт Мос и дъщеря ѝ на подиума в Милано

Дъщерята на Кейт Мос и внучката на Кийт Ричардс – новите звезди на Disney

През годините новото и старото поколение на модата на няколко пъти се появяват заедно на червения килим. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Този май Кейт и Лила стъпиха на емблематичните стълби пред музея „Метрополитън“ в Ню Йорк за ежегодната Met Gala. За събитието те носеха координиращи се тоалети в розово от Fendi. Двете дами също така присъстваха заедно на дефилето Vogue World по време на Седмицата на модата в Лондон през есента. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари