IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 класически летни дрехи, които винаги са на мода

12 май 2024 16 30

Какво да носите в по-топлите месеци

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Модата носи много лица. И когато говорим за ежедневен стил, към който много от нас се придържат, наистина има две основни идеологии или субкултури, които влияят на навиците ни за обличане. 

Тези две много различни и привидно противоположни модни тенденции са както следва. Първо, субкултура, която се стреми да остане на мода. Това е страната, която е приливи и отливи, нетърпелилов поднасяйки нови идеи за облекло, модни "правила" и естетика почти всяка седмица. От другата страна е модата, която е трайна. Тя се гордее със своята неподвластност на времето - никога не прекалява и винаги е шик. 

Въпреки че е забавно да се занимавате с различни стилове и тенденции, да изпробвате различните естетики, които се появяват в социалните мрежи, или да копирате новите любими тоалети на звезди и инфлуенсъри, има нещо напълно зряло, удовлетворяващо и успокояващо в изграждането на гардероба ви около класиката. 

Малко преди официално да навлезем в лятото, е лесно да бъдем пометени от вълната на най-новите тенденции, но тази опция не винаги съвпада с месечния ни бюджет. Ако вместо това искате да обогатите летния си гардероб по по-внимателен начин, който е по-малко вероятно да ви разори, тогава възприемете манталитета на капсулния гардероб. С други думи, вземането на съзнателен избор за стратегическо изграждане на гардероб, който е съставен от вечни, качествени дрехи, които не само ще бъдат на мода, но и ще се комбинират добре, ще ви позволи да смесвате и комбинирате безброй тоалети с малко усилия. 

10 класически летни дрехи, които винаги са на мода

Дънкови шорти

дънкови шорти,

Снимка: iStock

Когато си помисля за лятото, моментално се сещам за дънкови шорти. Напълно вярвам, че дънките винаги ще бъдат основна част от ежедневната мода и че същото важи и за по-късите стилове през по-топлите месеци. Въпреки че модерните силуети, дизайни и дължини могат да се променят, класически чифт, който се отличава с по-светъл цвят и средна дължина, която не е твърде къса, нито твърде дълга, почти несъмнено ще надделее през променящата се вълна от тенденции.

Бял потник

бял потник

Снимка: iStock

Звучи ли ви супер основно? Добре! Би трябвало. Лесно е да напълните пазарската си количка с прекомерни, скъпи, модифицирани артикули, но фактът е, че понякога най-доброто решение за пазаруване, което можете да вземете, е едно толкова елементарно, че е почти невероятно. Белите потници са едновременно олицетворение на вечното и дефиниция за универсалност. Оформете своя с къси панталони, пола, дънки, под блейзър или жилетка - границата тук е вашето въображение. 

Ленени панталони

ленени панталони,

Снимка: iStock

За някои от нас по-топлите месеци се равняват на ежедневни битки с изпотяването. Тук влизат ленените панталони. Те не само са олицетворение на лятото, но са леки и доста удобни. Вземете чифт с широки крачоли, ако прекарвате много време в офис, или небрежен модел с прав крачол за пътувания до плажа или сутрешни разходки.

Неутрални сандали

сандали на

Снимка: iStock

Ако сте инвестирали в изграждането на капсулен гардероб, тогава наистина имате нужда от чифт неутрални сандали. Те вървят буквално с всичко. Когато става въпрос за избор на стил, заложете на такъв, който най-адекватно отговаря на начина ви на живот. Сандалите с ток са страхотни за офиса или излизания с приятелки, докато плоските подметки са по-практичен вариант за ходене в парка, плажа или на пазар.

Бански

дълга коса,

Снимка: iStock

Въпреки че със сигурност трябва да обичате и цените тялото си през всички етапи от живота, знам също, че понякога това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи - и че неподходящият бански наистина не е полезен. Намирането на перфектния модел ще бъде различно преживяване за всеки, въз основа на различни форми на тялото и лични предпочитания. Търсенето може да не е лесно, но си заслужава. Когато търсите вечен бански, фокусирайте се върху класически цветове и силуети. Черните модели винаги ще бъдат ласкави и шик, а винтидж силуетите, като цял бански с колан, имат начин да издържат на времето.

Плетена чанта

плетена кошница,

Снимка: iStock

Чантите и кошниците от рафия заемат специално в летния гардероб. Те са толкова красиво прости и практични, но същевременно притежават невероятната способност незабавно да повдигнат всяко облекло с присъствието си. Друг показател за тяхната безвремие е включването им в редица модни тенденции през годините. 

Бяла риза

бяла риза,

Снимка: iStock

Леката риза може едновременно да служи както като много необходима дреха за офиса, така и като шикозно прикритие през деня на плажа. Съчетайте я с произволен брой артикули, споменати в този списък - бял потник, къс дънков плат, ленени панталони - за да се почувствате незабавно елегантни.

Перлени бижута

обеци, перли,

Снимка: iStock

По безсмъртните думи на Джаки Кенеди, "Перлите винаги са подходящи". Те могат да разнообразят ежедневния външен вид, а в същото време са напълно в тон с официални събития. Освен че може да носите перлите под формата на огърлици, може да ги включите като гривни, обеци и дори гривни за глезена, които ще издържат изпитанието на времето. 

Лятна рокля

лятна рокля,

Снимка: iStock

Трудно е да се говори за лятна мода, без да се спомене класическият сарафан. Роклята не само е удобна в жегата и много подходяща за различни поводи, но може да ви помогне да се почувствате стилни, дори в най-тежките ви дни. Когато обмисляте дизайн за капсулния ви гардероб, заложете на такива, които са вечни и прости. Класическите шарки като райе и каре са безопасен избор, защото никога няма да излязат от мода. Семплата бяла рокля също е друга основна част от гардероба, която всяко момиче трябва да има за лятото.

Ленен блейзър

блейзър, мода,

Снимка: iStock

Ако често ходите в офиса и ви трябва нещо официално, което няма да ви запари през лятото, тогава включете ленен блейзър в арсенала си. Професионалната кройка, съчетана с подходяща за лятото материя, е лесна комбинация, която може лесно да се оформи както с рокли, така и с летни потници. Докато неутралният цвят ще ви осигури повече опции за тоалети, тъмносиньото и градинско зеленото също са подходящи за лятото, като същевременно ви позволяват повече цветова креативност. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари

... ( преди 1 месец )