IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различни форми на ноктите – коя да изберете? (2 част)

20 февруари 2020 12 30

По-заострените не са подходящи за ежедневно носене

Istockphoto

Ходенето на маникюр е част от грижата за красотата на много жени. Освен избора на конкретен дизайн, подбора на формата също е от голямо значение. Важно е не само как ще бъде изпилен върхът на ноктите, но и колко дълги ще са те.

Ако посещавате маникюрист за първи път, трябва заедно с него да изберете правилната форма на ноктите, съобразена и с пръстите. Когато те са по-тънки и нежни, е добре да се насочите към овалните. В случай, че те са по-големи и груби, за предпочитане са тип „бадем“ или „стилето“. Квадратно-овалните форми пък са най-предпочитани за заети жени, които не могат да понасят прекалено дълги нокти с остри и закачащи се по дрехите им върхове.

След като вчера ви представихме 5 от най-популярните форми на ноктите, ето още видове, от които може да изберете:

Стилето нокти

Тази форма се различава от бадемовидната по това, че нейният връх е доста по-заострен и дълъг. Съществува и подразновидност – квадратно стилето, при което връхчетата се затъпяват леко с пилата. 

Beauty вдъхновение: Нюд нокти с кристали

Ако искате такива нокти, не разчитайте на естествените си. Ще трябва да посетите маникюрист, който да ги изгради с акрил или с гел лак. Освен това, са малко по-неудобни за носене поради дължината им и острите им върхове, с които може лесно да се одраскате. 

Балерина/ковчег

Когато чуете балерина, сигурно се чудите каква точно е формата на нокътя. За да ви стане по-ясно, си представете изящните обувки на балерините и най-вече тяхната форма. Някои наричат този тип нокти и „ковчег“. 

Тенденции 2020 г. – маникюрът на Дженифър Лопес

Тази форма може да се постигне чрез изкуствени нокти или акрил. Ако сте си пуснали по-дълги нокти, не е за предпочитане да ги оформяте по този начин, защото едва ли ще издържат на напрежението по време на пилене. 

Колкото по-дълги са ноктите, толкова по-хубава е формата, но не става за ежедневно носене. 

Червило 

Ноктите от този тип са вдъхновени от формата на любимото червило, което ползва всяка втора жена. Те завършват с наклонен триъгълник. Ето защо не се срещат толкова често. 

Тенденции 2020 – маникюрът на Кайли Дженър

Заострени нокти

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от GelMoment (@gelmoment) на

Формата се нарича още Pointed, а „point“ означава точка. Формата прилича малко на „стилето“, но се различава от тази по това, че прилича на триъгълник с ясно оформен връх. 

Както се досещате, трудно е да изпилите ноктите си по този начин в домашни условия, затова по-добре се доверете на специалист. От друга страна, трябва да знаете, че тази форма върви както на средни, така и на по-дълги нокти. 

Ето още идеи, които може да ползвате за вашия нов маникюр: 

 


 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари