IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 антиейдж съставки, които можете да откриете в кухнята

23 август 2020 15 00

Погрижете се за кожата си евтино и у дома

Снимка: Pexels

Остаряването не пропуска никого. И първите му видими признаци винаги се проявяват върху кожата. Важно е да вземете мерки от рано и да поддържате кожата си свежа, хидратирана и защитена.

На пазара има стотици продукти и процедури, които ви обещават младост, разбира се, те имат своята цена. Някои работят, други не съвсем. Не пречи да опитате след консултация със специалист. Това, което със сигурност няма да ви навреди и е по джоба ви, са домашните маски, които можете лесно сами да направите в кухнята си.  Ето и някои идеи с подръчни материали:

Яйце + сок от лайм

Ако кожата ви е склонна към увисване с възрастта и също така пигментира в тъмни петна, тази смес е чудесно решение. Смесете един суров белтък със супена лъжица сок от лайм. Натопете памук в сместа и нанесете на лицето. Изчакайте 20 минути, докато изсъхне напълно и измийте с хладка вода.

Протеините в яйцето ще помогнат на кожата ви да се стегне, а сокът от лайм – кожата ви да намали пигментацията си.

Мед + захар

Захарта е натурален ексфолиант, който помага да се отървете от мъртвите клетки и да загладите повърхността на кожата. Смесете една супена лъжица мед с една супена лъжица захар и втрийте с кръгови движения на желаното място. Не търкайте прекалено силно, за да не нараните лицето си. Изчакайте 10 минути и измийте.

Докато захарта премахва ненужната загрубяла мъртва кожа, медът почиства мръсотията от порите.

Чай + джинджифил

Сварете чай без никакви допълнителни добавки като мед, захар, мляко. Добавете сок от динджифил на око и след като изстине, потопете памук в течността. Минете с памука въхи цялата кожа на лицето и изчакайте 20 секунди то да попие сместа. Не отмивайте.  Чаят съдържа много антиоксиданти, които помагат да се преборите със свободните радикали в атмосферата, които са сред основните причини за стареене на кожата, а джинджифилът е активен имуностимулант, пълен с много витамини и вещества, които подпомагат регенерирането и активната работа на клетките.

Банан + зехтин

Ако искате да се отървете от първите мимически бръчки, не изхвърляйте кафявите банани. Ползвайте за маска за лице, като пюрирате един и добавите в него лъжица зехтин. Нанесете върху лицето и задръжте 15 минути. След това измийте с вода.

Бананите съдържат калий, цинк, витамини A, B, C и E, които поддържат кожата млада, здрава и сияйна. Зехтинът пък помага по-бързото абсорбиране на сместа от кожата.

Сок от грозде + розова вода

За тази маска просто изстискайте малко гроздов сок (без значение дали от зелено или лилаво грозде). За по-голям ефект добавете няколко капки розова вода. Нанесете течността на лицето и изчакайте да изсъхне без да отмивате.

Гроздето съдържа много антиоксиданти и помага за възвръщане на еластичността на кожата. Розовата вода има охлаждащ и регенериращ ефект и спомага за премахване на излишната мазнина от лицето.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари