IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Камила Алвес за чиста кожа

22 юли 2020 16 30

Съпругата на Матю Макконъхи спазва 4 прости правила

Снимка: БГНЕС

Камила Алвес, съпругата на известния актьор Матю Макконъхи, успява да балансира няколко неща едновременно. Тя е успешен модел, филантроп, блогър, отглежда трите си деца и някак си успява да намери време за себе си. „Истината е, че ако намеря малко свободно време, искам да правя нещо, което ще е видимо за другите“, казва тя в интервю през 2017 година. 

Едно от любимите ѝ неща е грижата за себе си. В епизод за поредицата „Go To Bed with Me“ на списанието Harper's Bazaar Камила споделя, че се опитва да изглежда съвсем естествено и не залага на много продукти. Ако се разровите в социалните ѝ профили, ще видите прекрасни снимки, на които кожата ѝ изглежда сякаш замръзнала през времето. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) on

Някои ще кажат, че всичко се дължи на генетиката, но всъщност Алвес не забравя за няколко прости стъпки в красотата, които прави всяка сутрин и вечер.

Какви са нейните тайни?

Двойно почистване

Двойното почистване е практика, която включва измиване на лицето два пъти с два продукта с различни текстури. Първото измиване се прави, за да премахнете грима и всякакви негови примеси, а второто се грижи за справянето с останалата мръсотия от деня. То също така служи и за справянето с други кожни проблеми като сухота, мазна кожа и обезцветяване. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) on

За първото си измиване Камила използва органично масло от праскова и лайка, което масажира в кожата си преди да изтрие грима си с кърпа, напоена с гореща вода. За втория етап от процедурата тя използва продукт, който се справя с останалия грим, който понякога е твърде упорит и просто не иска да се махне.

Използва домашен ексфолиант

Камила разчита на собствените си способности, когато има нужда от малко ексфолираща терапия. Пред Harper's Bazaar тя споделя, че любимата ѝ смес е тази от мед и пудра захар, която нежно масажира върху областите, които имат нужда. Алвес казва още, че ако иска да накара кожата си да блести, просто добавя няколко капки лимон.

Етерично масло от лавандула

Като голяма почитателка на маслените процедури, Камила обича да използва етерично масло от лавандула, когато акнето стане твърде агресивно. „Този продукт е много успокояващ и помага при всякакви пъпки, които може да се появят по кожата ви“, казва тя. Съпругата на Матю Макконъхи препоръчва да нанесете продукта, масажирайки кожата си с кръгови движения. 

Залага на естествени продукти

Докато снима специалния епизод за Harper's Bazaar, Камила призна, че има доста чувствителна кожа. В миналото лицето ѝ никак не е харесвало използването на продукти, съдържащи химикали и затова тя решила да смени тактиката. Алвес започва да избира само натурални съставки, които да се отразят добре на кожата ѝ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) on

„Трябва сериозно да опростя продуктите, които използвам. Трябва да избера органични, чисти, естествени неща, които слагам върху кожата си“, казва тя. Моделът споделя, че обича да използва пудра от морски водорасли, към която добавя малко зехтин и сол. Разбърква сместа и я прилага върху кожата си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари