IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мандала – най-новата тенденция в косите за лятото

23 юли 2020 15 00

„Undercut“ с лотос е тотален хит

Pixabay

Това лято прическите в стил „undercut“ са едни от най-търсените. Бръсненето или по-късо подстриганата коса в едната част на главата и перчем, който може да се стилизира по най-различни начини, са изключително практични. При това се поддържат много лесно. 

Доста мъже предпочитат да се подстрижат по този начин. Косата им отстрани или отзад, на тила, е доста къса и не им пречи, докато тази на темето се оставя по-дълга, за да се оформя небрежно с лак, гел или четка и сешоар.  

Докато преди години „undercut“ е била прическа само за войниците в армията, днес тя се харесва не само от мъже, но и от жени, които обичат да експериментират с визията си. Това лято те донасят най-новата тенденция в косите – мандала или изобразяването на различни геометрични фигури чрез бръснене и подстригване. 

Мандала и лотос в косите – защо не? 

мандала Pixabay

Pixabay

Преведено от санскрит, мандала означава кръг, а за будистите той е свещен. Мандалата символизира кръга на живота. Като съчетание от различни геометрични фигури, тя представлява диаграма на духовната реалност или нещо като микрокосмос. Сега той може да бъде трансформиран върху част от главата, стига да имате опитен фризьор. 

Много коафьори, споделящи своята работа в Instagram, показват, че прическите „undercut“ с определени „рисунки“ или така наречените татуировки на косата, са доста актуални през този сезон. Вижте няколко предложения:

1. „Undercut“ с мандала

Въпросната рисунка се прави най-често на тила. Там една част от косата се подстригва първи номер или малко по-дълго, след което с машинка се оформя мандалата. 

Рисунката може да се направи както на къса коса, така и на дълга, като при втория вариант тя се вижда след като се вържат по-дългите кичури. 

2. „Undercut“ с лотос

Свещеното цвете за древните египтяни символизира духовността, красотата и стремежа към по-добър свят. 

Лотосът, както и мандалата, изглеждат най-добре на тила, но при много мъже и жени с по-къса коса може да се направи от ляво или от дясно на главата. 

Има варианти, при които лотосът може да бъде оцветен, като отделните му елементи се боядисат в различни нюанси. 

3. „Undercut“ с цвете

Освен лотос, има много прически, при които може да се оформи цвете с помощта на машинката. Най-често се прави полукръг на врата, който изобразява тичинката, а около нея има 3 или 4 листенца на цвета.

Разбира се, ако желаете, цветето може да е цветно – една доста смела и нестандартна идея. 

Ето и още вариации на най-новата тенденция в косите, които може да откриете в Instagram с хаштаговете #undercutdesign, #hairtatoo и други:

* * *

* * *

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари