IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за плажа – 5 идеи, които да опитате

6 юли 2020 16 30

Фризьорът Георги Николов със съвети към дамите

IStockphoto

Лято е и много от жените вече стягат куфара си за дългоочакваната почивка на море. Наред със задължителните козметика, бански, рокли, бижута и аксесоари, много търсят идеи за прически. Все пак трябва да изглеждаме добре както на плажа, така и на бара, отпивайки от любимия коктейл. 

Отдавна мина времето, в което дамите си връзват косата на опашка и само слагат слънчевите очила. Това лято модата ще диктуват трикините – комплект от бански и предпазна маска. А защо да не се носят и ластици или други по-обемни аксесоари за коса в същата разцветка?

Ако искате да привлечете вниманието докато получавате тен на шезлонга или си правите идеалните морски снимки за социалните мрежи, не може да отидете с права или само вързана коса на плажа. Необходимо е да впрегнете въображението си, а ние ще ви помогнем с това, че небрежните прически са най-актуалните за лято 2020. 

Може да сте с пусната коса, но в нея да акцентирате на шнолка или фиба с морски мотиви. Или пък да си хванете гривата на ниска опашка, като забодете в нея някое нежно цветенце. Кокът е най-удобен, защото прибира добре хвърчащата от бриза коса, но не си и помисляйте той да е перфектен. Според Георги Николов от „Keune Concept“, колкото по-разрошен е, толкова по-добре. 

Ето няколко идеи за прически на плажа, които фризьорът ни даде:  

1. Коса с път настрани

„Харесвам прическите, при които пътят на косата е леко встрани. Така се омекотяват чертите на лицето и същевременно имате различна прическа“, обяснява Николов. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Maura (@maura__theshop) на

Съветът на колориста е не само да разделите косата на по-нестандартен път, но и да допълните, като захванете по-голямата половина с актуалните за сезона фиби – с перлички, камъчета, покрити с плюшен плат, пластмаса имитираща кристали и други. По този начин хем ще изглеждате по-различно на плажа, хем ще можете да си сложите любимата шапка, когато се наложи. 

2. Ниска конска опашка 

Идеална прическа за дами, които имат дълга коса, но не се чувстват удобно, ако тя е пусната в жегата. 

„По-ниската опашка щади косъма, защото не е толкова стегната като обикновената. Може да съчетаете цвета на ластика с банския или плажната рокля или да добавите някоя красива шнола или фиби отстрани“, обяснява Николов. 

Според нас ниската конска опашка ще върви и с шалче, което да е със същите или подобни цветове като банския ви. 

3. Небрежен кок

Още една небрежна прическа, с която да се появите на плажа. Тя става много лесно – с ластици и фиби. 

„Може да направите усукан кок, като приберете косата и леко я увиете, преди да я закрепите. Разрешете леко кока с гребен, за да постигнете максимално небрежния ефект“, посочва фризьорът. 

4. Нежни вълни 

Прическите, при които косата е на вълни, са по-елегантни, подходящи за вечерите, прекарани на някой бар на плажа.

„При тях косата леко е начупена в краищата. Подходящи са за дами със средна или дълга коса“, посочва Николов. 

Може да начупите косата си, като след вземане на душ просто я оставите да изсъхне на слънце и я навиете на лек кок докато е леко влажна. Или пък използвате малко пяна или по-големи ролки, около които да увиете косата и постоите за около 20-30 минути, непосредствено преди излизане. 

5. Плитки 

„Най-актуални са прическите с една плитка, както и вариантите, при които има ситни плитки, вплетени в косата – независимо дали тя е прибрана или пусната“, казва коафьорът. Ние ще ви предложим и две плитки на рибена кост, с път по средата, които да си направите. Те са най-удобни за плажа – няма да имате пречещи кичури, а и тези плитки ще издържат цял ден. След като се сплетете, може малко да ги раздърпате от двете страни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари