IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайната за красота на Тайра Банкс

15 септември 2020 16 30

Звездата не пропуска да премахне грима си преди лягане

Снимка: БГНЕС

Как изобщо човек може да опише Тайра Банкс? Тя е жената, която има всичко, защото е правила всичко. Играе заедно с Линдзи Лоън в популярния филм „Life Size“, водеше собствено токшоу, появи се в голям касов хит, създаде и участва в риалити топшоу, а дори не сме започнали да изброяваме успехите ѝ в модния бизнес, телевизионните ѝ изяви и многобройните ѝ бизнес начинания. 

Няма съмнение, че Тайра е успяла жена. Освен с богатата си кариера, тя може да се похвали и с безупречна красота. Супермоделът признава, че част от визията си дължи на добри гени. „Майка ми е на 70 години, но въобще не изглежда на толкова. В гените ни е заложено да имаме по-младолика визия“, казва тя пред „Today“. Все пак, не всичко се дължи на наследството. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks) on

Работата в модната индустрия е научила Банкс на няколко трика относно грижата за кожата и за гримирането. „Всички знаят, че обичам грима и се стремя да превърна лицето си в красив портрет... в шедьовър“, казва тя пред Allure през 2016 година. Въпреки че обожава цветните палитри, Тайра твърдо вярва в здравословните навици за грижа за кожата. 

Ето каква е рутината на Тайра Банкс

Обожава овлажнителите

В интервю за Total Beauty Тайра споделя за  единственото нещо, на което приписва младежкия си вид. Тя признава, че е обсебена от овлажнителите и смята, че именно това ѝ помага да изглежда по този начин. „Майка ми ме научи да използвам лосиони върху всяка част от тялото си веднага след като изляза от душа, още преди кожата ми да изсъхне напълно“. Банкс не пести от козметичния продукт и внимателно го нанася върху цялото си тяло.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks) on

Сравнява рутината си с изпълнение на Цирк дю Солей. И ако смятате, че супермоделът харчи излишни пари за маркови овлажнители, жестоко се лъжете. В един запомнящ се епизод от предаването „The Tyra Banks Show“ тя споделя, че разчита само на вазелина.

Премахва грима си всяка вечер

В същото интервю, Тайра говори и за нощната си рутина. Тя признава, че има ритуал за измиване на лице, който практикува през 99,9% от времето си. В него супермоделът премахва грима си, за да може кожата ѝ да диша през цялата нощ. Понякога обаче умората я побеждава и звездата си ляга гримирана. Все пак, тя се опитва да не позволява това да се случва често и се стреми винаги да минава през банята преди лягане.

Фен е на дебелите вежди

Пет години след като шоуто „The Tyra Banks Show“ приключи, Банкс се опита да се върне на екран с друго предаване – „FABLife“. Въпреки че имаше само един сезон, Тайра покри много теми, свързани с красотата. В един епизод тя сподели триковете си, с които постига по-младежка визия. Един от тях е дебелината на веждите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks) on

„Знаете ли, цялото това скубане е лудост, дори когато е на мода. Това ни кара да изглеждаме по-възрастни. Дебелите и плътни вежди ще преобразят лицето ви!“, казва звездата.

Винаги носи червено червило

В друг епизод от предаването си, Тайра сподели още една тайна за замаскиране на признаците на умора. Ключът към по-добрата визия е червеното червило. Според модела, всички жени изглеждат добре с този цвят върху устните си. Признава, че винаги държи едно малко червило в чантата си, за да може да реагира веднага, когато види, че лицето ѝ издава умора.

Обича сама да си прави продуктите

Когато е попитана как решава проблема с акнето, звездата признава, че използва продукт, предназначен за очи, който да изчисти пъпките. В него тя накисва памучен тампон и го слага върху наранените места. Държи го в продължение на пет минути. Добавя, че не се страхува да комбинира различни продукти за грижа за кожата. „Обичам да си правя коктейли за кожа“.

Търпение

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks) on

Тайра Банкс много добре знае, че резултатите не идват за ден. Затова тя съветва феновете си да проявяват търпение към продуктите си и да не се отказват, когато не видят веднага желаната визия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Вазелинка ( преди 3 години )