IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сив балеаж – нова мода в прически есен 2020

12 октомври 2020 10 30

Ето няколко идеи от известни коафьори

IStockphoto

Балеаж е една от популярните техники за 2019 г. През 2020-а, когато много хора започнаха да се боядисват сами заради пандемията, тя остана на заден план, но е време да си я припомним. Причината е, че през тази есен ще видим нейната по-нова версия – със сив цвят. 

Чрез балеажа колористите оцветяват определена част от косата, независимо от нейния цвят, но това не става по цялата ѝ дължина В резултат на това тя е по-светла, но самият ефект е доста по-мек и не изисква кой знае каква поддръжка като омбрето, например. Дори и след като кичурите израстат, прическата не стои зле. 

В следващите месеци сивият балеаж ще бъде модерен, коментират популярни американски фризьори пред изданието „Byrdie“ и дават идеи за нови есенни прически. С добавянето на финия оттенък в косата, вие ще имате съвсем нова визия.

Изборът на цвета е много важен

За да получите перфектните пепеляво-сребристи кичури, най-добре е основният цвят на косата ви да е по-тъмен. Иначе, ако сте с руса или други светли нюанси, ще се наложи първо да се боядисате, след това да си направите балеаж – което си е доста време, прекарано в салона и повече пари. Ако пък имате омбре и част от краищата на косата ви са руси, лесно ще ги превърнете в светлосиви. 

боядисване, избор

Какво е нивото на поддръжка на сивия балеаж? 

Е, сребристият оттенък лесно избледнява от косата. Ето защо ще се налага да посещавате салона всеки месец. Може да намалите посещенията, ако ползвате шампоан оцветител или специален балсам. 

4 идеи за сив балеаж, които да опитате: 

Трябва да отбележим, че колкото и да ви харесват този вид кичури в различни оттенъци на сивото, трудно ще си ги направите сами у дома. Препоръчваме ви да отидете при добър колорист и да обсъдите предварително какво точно искате. 

1. Опушена коса

Ако сте брюнетка и искате малко разнообразие в прическата ви за есента, направете си така нареченото „опушване“ на косата.
 
Тук балеажът е със светлосиво, като се получава плавно преливане от кафявите корени към пепелявите краища. 

2. Черно и пепеляво

Тук основният цвят е доста тъмно черно, като краищата са светлосиви. Въпросният балеаж може и да се постигне чрез вграждането на светли екстеншъни, но ще се получи по-добре чрез боядисване. 

Все пак, ако с години сте се боядисвали в черно, изрусяването на част от косата ще бъде по-трудно, но не и непостижимо. 

3. Сив балеаж на цялата коса

Ако имате светлокестенява коса, може да си направите балеаж с много леки сиви оттенъци на цялата дължина. 

При този вид прическа корените са по-тъмни, като надолу започва преливането между кафявото и сивото. Тук ще е добре да ползвате специален шампоан, за да запазите пигмента в косъма за по-дълго. 

4. Сиво докосване

Тук балеажът е почти незабележим и само придава по-различен блясък на косата. Подходящ е за брюнетки. 

Косата сякаш само леко е докосната от сребристия цвят, като кичурите са много тънки и нежни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари