IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемични бюти тенденции за 2022

3 януари 2022 15 00

Ще опитате ли?

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Коронавирусът промени много неща в живота ни – хранене, обличане, поведение, хигиена… няма как да подмине и бюти тенденциите през 2022. Цялото това време, прекарано с маска на лицето, затворените студиа и салони, това няма да спре суетата, а точно обратното! Ще я насочи в определена посока. Какво да очакваме през тази година в света на процедурите и красотата:

„Маскне“ процедури

С нарастващите обриви и акне образувания, свързани с постоянното носене на маски, Елза Юнгман, която има докторска степен по фармакология на кожата, прогнозира разпространението на повече продукти за грижа за кожата, които са нежни и подкрепящи кожната бариера и микробиома, за да помогне за балансиране на въздействието на дразнене от носенето на маска и честото почистване.

„Виждам много обещаващи нови иновации около лечението на акне, като например технологията за бактериофаги, които могат да убият специфични бактерии, причиняващи акне“, обяснява тя. „Аз също така съм привърженик на попълващите кожата съставки като масла и липиди, подсилващи кожната бариера.“

Домашен химически пилинг

С неизвестността на това колко дълго ще продължи пандемията, ще видим все по-мощни и иновативни домашни версии на популярни процедури за грижа за кожата като химически пилинг. Предлагайки професионални съставки и инструкции стъпка по стъпка, доста брандове се фокусират върху пускането на продукти, обещаващи ефекта на процедурата химически пилинг.

Защита срещу синя светлина

Защитата на кожата срещу синята светлина от дисплея на телефона и лаптопа ще бъде все по-търсена. Причината е, че покрай работата от вкъщи, повечето хора нонстоп са пред различни устройства, което се отразява и на кожата и здравето им заради облъчването от UV/HEV лъчи. Това налага специфични процедури и козметични продукти със защита.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари