IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр 2021 – какво разкрива за вас лакът ви за нокти? (1 част)

6 февруари 2021 16 30

Романтичните натури обичат кораловите цветове

IStockphoto

Има жени, които рядко ще видите без маникюр. Независимо че посещават любимия козметичен салон от време на време, вкъщи те имат разнообразие от лакове, които да използват за своите нокти или тези на приятелка. Някои дори сменят цвета според това с какво са облечени.

Новият маникюр е истински празник за душата на жената. Той ѝ придава самочувствие и носи добро настроение. Привлича и мъжките погледи. Ако попитате приятелките си кой е любимият им нюанс за нокти, ще установите, че имате сходни предпочитания.

„Повечето се насочват към по-ярки и неутрални, естествени нюанси. Например розовото, лилавото и червеното са най-добрият избор на цвят“, сочат данни от проучването Nail Care and Polish Consumer Report, проведено през 2013 г.

Какво разкрива за вас лакът ви за нокти?

Оранжев – спонтанност

Яркооранжевото, точно като цвета на портокала, е доста импулсивен и същевременно топъл нюанс. Според маникюриста Гери Холфорд, той показва, че носителката му е доста спонтанна личност, която не се притеснява да се открои сред тълпата с нещо по-нестандартно.

Комбинацията от коралови и оранжеви нюанси насочва и към това, че онзи, който ги харесва, е романтичен. За него не е необходимо да дойде отново есента, за да си направи маникюр, в който тези цветове ще присъстват.

маникюр, шарени

IStock

Сиво – спокойствие

Всяка зима по-студените нюанси са най-търсени. Различните разновидности на сивото се съчетават отлично с други тонове. Комбинацията с бебешкорозово е особено актуална за маникюр 2021.

Сивите цветове показват, че носещият ги е доста спокоен и уравновесен, обичащ уюта.

„Сивото означава баланс и спокойствие. Мисля, че понякога самите ние забравяме какво е усещането да си спокоен и неутрален“, коментира пред PopSugar маникюристът Мишел Сондърс.

червен маникюр,

IStock

Червените тонове имат различно послание

Подобно на богатата гама от червила, в козметичните магазини има и червени лакове, които загатват за топлите тонове. Според маникюристите, номерът, който ще изберете, е доста показателен за вашата натура.

Гери Холфорд коментира пред HuffPost, че кървавочервеното е знак за ярост и сложен характер. Ето защо по-голяма част от темпераментните ѝ клиенти искат маникюр, в който този нюанс да присъства.

От друга страна, по-тъмното червено, например бургундско, приличащо на цвета на виното, говори съвсем друго. То се свързва със страст и желание за по-секси излъчване.

Черно – артистичност

Не си мислете, че хората, на които светът им е крив или се обличат само с тъмни дрехи, избират черното за своя маникюр. Този цвят е знак за артистичност и същевременно чувствителност, обяснява психологът Бернардо Тирадо.

„Въпреки че тези хора не са интроверти, те внимават с детайлите в живота и не споделят лесно с другите“, казва специалистът. Макар и той да не говори конкретно за лаковете за нокти, думите му имат връзка със скритото послание на черния маникюр.

„Красиво направеният черен маникюр е изключително шикозен“, посочва маникюристът Гери Холфорд, според която жените, които го предпочитат, са не само бунтарки, но и с креативно мислене.

„Мисля, че е необходима доста увереност, за да носиш черен маникюр. За тези жени той е като техния подпис!“, завършва тя.

неон, неонов

Неонови тонове – привличане на внимание

Ако сте с маникюр, който е изцяло в неонов цвят или няколко такива присъстват в него, то със сигурност искате да привлечете вниманието на околните към себе си. Флуоресцентните цветове са предпочитани от хората, които се радват на живота и обичат да се забавляват, обяснява маникюристът на звездите Miss Pop пред Seventeen. А и сестрите Кардашян ги направиха още по-харесвани, показвайки своите маникюри с тях на последователите си в Instagram.

От зелено до розово, въобще всички цветове на дъгата могат да бъдат неонови. Избирайки някой от тях вие ще покажете, че сте готови да излезете от зоната си на комфорт.

Какво разкриват други познати цветове, избрани за маникюр, четете утре в Tialoto.bg

лак за

Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари