IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как успешно да премахнем водоустойчива спирала?

13 юни 2021 16 30

Без това да навреди на миглите ни

Снимка: iStock

Основното изискване към добрата водоустойчива спирала е тя да не се разтича или размазва, независимо дали гледате романтичен филм на кино, или сте били неподготвени за летния дъжд.

„Съставките, които правят една спирала водоустойчива, са различните восъци, използвани в нейната формула“, казва гримьорът на знаменитости Даниел Чинчила. Най-често се използват восъци от пчели, канделила и карнауба, които отблъскват водата от спиралата вместо да я размазват.

спирала, гримиране,

Снимка: Pixabay

Тази запазваща сила обаче не изглежда толкова вълшебна, когато се опитвате да свалите водоустойчивата си спирала. За разлика от рекламите на грим, където всичко се премахва само с едно движение, в реалния живот нещата са малко по-трудни. Правилното изчистване на водоустойчивата спирала зависи от вида на почистващия препарат за грим, който използвате. Чинчила казва да търсите такъв, който да е нежен, но ефективен, така че миглите ви да не се отлепят по време на процеса.

Гримьорът добавя, че най-добрият начин за премахване на водоустойчива спирала е да вземете напоен памучен тампон и да го притиснете към зоната, докато очите ви са затворени. Оставете го да престои малко там, за да може препаратът за почистване да разгради продукта, след което може да избършете спиралата с бавни движения надолу. Повторете този процес докато изчезнат всички следи от грима.

спирала istock

Снимка: iStock

Каквото и да правите обаче не се опитвайте да изтривате спиралата с търкащи движения. Това ще нарани нежната околоочна зона и полуотстранения продукт ще се размаже навсякъде.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари