IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за миглите – как да не капят?

30 юли 2020 15 00

Можете да предотвратите падането им по няколко начина

Pixabay

Дългите и плътни мигли са мечта и същевременно труднопостижима цел за много жени. С течение на времето те могат да изтънеят и да започнат да падат по-често от нормалното. Ако тогава не се вземат мерки, оредяването им може да прерасне в сериозен проблем. 

Защо падат миглите? 

Стрес – една от основните причини, поради които миглите оредяват. Както тревожността може да причини капенето на косата, така може да повлияе негативно и на малките косми на клепачите. 

Поставянето на изкуствени мигли или тяхното удължаване, също е изключително стресиращо. Не само лепилото с което се прикрепят, а и самия натиск, причиняват капене на миглите. Ето защо почистването след поставяне и правилното им поддържане е много важно. 

Търкане на очите – само едно почесване няма да окаже никакво въздействие върху миглите, но когато то прерасне в непрекъснато търкане с ръце, е съвсем различно. То може да се дължи на проблем с нервната система, на възпаление или алергия на очите или кожата. 

мигли, грим

Pixabay

Неподходяща козметика – много често спирала, молив за очи, сенки или друг вид козметика, може да причинят парене, дразнене и постепенно оредяване на миглите. Тази козметика има съставки, които са доста тежки и алергенни. От друга страна, ако някои жени прекаляват с количеството спирала или туш за мигли, не бива да се учудват, че те капят. 

Нездравословно хранене – друг фактор, който води до оредяване или изтъняване на миглите. Ако не получавате достатъчно хранителни вещества чрез онова, което консумирате, това ще си проличи по състоянието на вашите кожа, коса и нокти. Ако искате да спрете капенето на миглите, помислете от кои витамини и минерали се нуждаете. 

Растат ли миглите? 

грим, мигли,

Pixabay

Много жени си задават този въпрос. Отговорът е „да“, но самият процес зависи от някои фактори. Ако кожата на клепачите е здрава, то миглите растат с времето, но в случай, че сте я третирали зле с козметика или увредили с лепило, то мъничките косъмчета трудно ще променят дължината си. Причината е в техните фоликули, чиято структура бива разрушена. 

Как да предотвратите оредяването на миглите? 

1. Избягвайте стреса

Тъй като чисто физическото търкане на миглите и кожата около очите е стрес, трябва да го избягвате. Когато почиствате грима си, винаги внимавайте да не натискате твърде много и да не оставите някои замърсявания, които да доведат до капене на миглите или изтъняването им. 

2. Почиствайте редовно миглите 

Основното правило е никога да не си лягате с грим, защото това е вредно не само за кожата, но и за миглите. След като почистите грима с памучен тампон, може с клечка за уши, напоена в мицеларна вода, да обърнете повече внимание на миглите. 

изкуствени мигли,

Pixabay

3. Пробвайте със серум за мигли 

Ако миглите ви са тънки и забелязвате, че капят по-често, то се консултирайте с дерматолог. Той може да ви препоръча някои медикаменти или специален серум, с който да ги подхраните и промените вида им. Някои имат в състава си рициново масло, мед, витамин Е, които насърчават растежа на фините косъмчета. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари