IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хелоуин 2021: Лесни предложения за грим

24 октомври 2021 13 30

Изпробвайте нещо различно тази година

Снимка: iStock

На пръв поглед есента няма никакви големи празници. След отбелязването на Деня на Независимостта, ни остава да чакаме само Коледа и Нова година. Всъщност обаче в края на октомври се крие един празник, който не е много български, но постепенно се превръща в популярна традиция и у нас. Точно така, говорим за Хелоуин.

Познат още като Вси Светии, празникът води началото си от келтския ритуал Сауин, който се чества един ден преди католическия Хелоуин. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки иначе ще им погодят номер.

Древните келти посрещали своята Нова година Сауин в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и маски, надявайки се да изплашат привиденията.

Хелоуин istock

Снимка: iStock

Постепенно обаче Хелоуин се превръща по-скоро в повод за празнуване, отколкото в гоненето на зли духове. В него участват не само децата, но и по-големите им каки и батковци, които отделят огромно внимание в избора си на костюм и грим. Доста често се провеждат и конкурси за най-красив тоалет, както и за най-страшен.

Ако и вие мислите тази година да празнувате Хелоуин, най-вероятно вече сте започнали да търсите подходящ грим и костюм. Искате нещо нестандартно, защото вече ви е писнало от духчета, скелети и всякакви други банални превъплъщения? Разбираме ви напълно. Затова сме ви подготвили няколко интересни идеи за грим, с които да спечелите конкурса за красота във вашата компания. За да станат нещата още по-лесни, сме ви осигурили и видео, в което се показва всяка една стъпка в направата на външния вид.

Идеи за грим за Хелоуин

Круела де Вил

Филмът „Круела“ с Ема Стоун беше истински хит тази година, така че очаквайте героинята да бъде един от популярните персонажи тази година за Хелоуин. За да се превъплътите в нея трябва да имате дълго бяло палто, коса, разделена на две части – черно и бяло, както и задължителната цигарета. Може да е изкуствена, ако не пушите.

Гримът също трябва да ви е без забележка, за да станете като истинската любителка на палта от далматинци. Червени устни, зли зелени клепачи и подчертани вежди са нещата, върху които трябва да наблегнете.

Извънземното

Тук не говорим за обикновените зелени човечета, които виждаме всяка година на 31 октомври. По-скоро ви пренасяме в „Матрицата“, за да се запознаете с киберизвънземното. Този грим е подходящ за всеки, който харесва асиметричните стилове и е голям любител на зеления цвят.

Направете си обикновено опушено око, към което да добавите няколко структурни линии, които сякаш капят от очите ви. Върху тях може да изпишете няколко букви или цифри, за да заприлича на компютърен код и сте готови за битка с Нео. Допълнете визията с черно червило и подчертайте добре устните си.

Жокера

Ето един герой, който може да бъде използван както от мъжката, така и от женската част. Жокера винаги е бил една от най-ужасяващите комиксови личности не само заради жестокото си отношение към света и към Батман, но и заради самото му излъчване, разрязаната уста и психеделичния смях, който звучи в ушите ти само при вида на снимка на Жокера.

Ако искате тази година да бъдете клоун, но искате да направите нещата малко по-зловещи, тази идея е за вас. Запасете се с червен костюм, жълт елег и зелена риза, към които да добавите безупречен грим по примера на Джазмин Браун. Визията ще ви отнеме малко повече време от другите, но ви гарантираме, че крайният резултат си заслужава.

Кралицата от Алиса в Страната на чудесата

Като малки винаги сме искали да се обличаме като принцеси или принцове, но с напредването на годините залагаме на нещо по-различно и малко по-страшно. Затова заменяме Алиса от филма „Алиса в Страната на чудесата“ със злата кралица, която не я пуска да си отиде у дома.

Бъдете копие на Хелена Бонъм Картър, създавайки си мраморно бяло лице, неравни червени устни, огромни сини клепачи и подчертани черни вежди. Разбира се, червената коса и роклята с висока бяла яка са задължителни за перфектното изпълнение този Хелоуин.

Разтопена тиква

Едва ли можем да отпразнуваме Хелоуин без наличието на тиква? Тя присъства навсякъде в декорациите за празника, превръщайки се в страшен фенер, любимо лакомство или добавка към топла напитка. Но тиквата може да присъства и в грима ви, като я превърнете в нещо малко по-различно от полезна и вкусна храна.

Дама в YouTube с псевдонима Promise Phan се е превърнала в любимка на почитателите на Хелоуин, показвайки им невероятни гримове и как да си ги направят у дома. Тя определя визията разтопена тиква като „подходяща за начинаещи“, защото не изисква използването на много продукти.

Скелет

Помните ли, че преди години всяко едно дете се обличаше като скелет и обикаляше кварталите в търсене на лакомства? Е, тази година може да вземете тази класическа идея и да я промените леко. Създайте по-секси вид, като очертаете скулите си така, сякаш да изглеждат вдлъбнати, допълвайки ги със „зашита уста“ и черен нос. За да станат нещата още по-секси, фокусирайте се върху опушения грим и не се притеснявайте да използвате повече от необходимото.

Вампирски очи

Ако сте гледали поне един епизод от „Дневниците на вампира“, много добре знаете как очите на вампирите стават червени, а кожата им се набръчква при мириса на кръв. Е, подобно нещо може да стане и с вашия външен вид, ако следвате урока на Лейла Роуз. Трябва само да си закупите червени лещи, които са специално направени за Хелоуин и не са с диоптър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари