IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните за красота на Шарън Стоун

22 януари 2022 18 00

И защо никога не би сложила филър отново

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Ако някога срещнете Шарън Стоун, не ѝ казвайте, че изглежда млада, защото това няма да бъде комплимент за нея. На 63-годишна възраст легендарната актриса, която се издигна до статут на секссимвол след участието си в „Първичен инстинкт“ през 1992 година, е приела напълно процеса на стареене.

„Тази идея, че да си млад е единственото нещо, което е красиво или привлекателно, просто не е вярна“, казва Стоун пред Shape. Допълва, че никога не е искала да бъде наричана неостаряваща красавица.

Въпреки това за Шарън е трудно да избяга от определението „красавица“, защото продължава да зашеметява с характерната си пикси прическа, мегаватовата усмивка и перфектна фигура, която дължи на редовните тренировки по пилатес. Всичко това е част от причината тя да бъде избрана за лице на Dior, когато е на 47 години.

Но перспективата ѝ за всичко, включително външния ѝ вид, се промени, след като Стоун претърпява мозъчен кръвоизлив и инсулт, които едва не я убиват през 2001 година. Тя трябваше да се научи да живее отново, как да ходи и да говори. Сега тя най-накрая разбира ефекта, който Холивуд е имал върху целия ѝ живот и разказва историята си в книгата „Красотата да живееш два живота“.

За звездата красотата вече не се изразява в преследване на нереалистичен стандарт, а в това да се наслади на предимствата на здравата кожа и добрата грижа за себе си. Според нея, това е най-сексапилното нещо, което може да направите на всяка една възраст.

Правилата за красота, според които Шарън Стоун живее

Не разчита на скъпи продукти

Овлажняването е голяма част от режима за красота на Стоун и въпреки че добавя нови продукти към своята гама, тя никога не се отклонява твърде далеч от вече изпробваните. Тя разчита на овлажнител от аптеката, който слага върху тялото си сутрин и вечер, според съветите на майка ѝ. Макар да има достъп до скъпи и луксозни марки, Шарън никога не остава без хидратиращия си продукт, който струва само 25 долара.

Рядко мие косата си

Стоун е оставила в миналото удължаването на косата и дори е успяла да се подстрижесама по време на пандемията. Късата ѝ прическа се възползва максимално от практиката ѝ да сменя често продуктите за коса и да дава на кичурите си почивка, когато става въпрос за измиване.

„Мисля, че е важно да сменяте шампоаните и балсамите си. Аз държа поне четири различни марки в банята си“, казва Шарън пред Harper's Bazaar. Признава, че не мие косата си всеки ден, а само веднъж на всеки три или четири дни.

Грим според настроението

Освен че държи косата си в напрежение относно цикъла на къпане, звездата има и ротационен принцип за поставянето на фон дьо тен. Той е съобразен с това дали лицето ѝ ще бъде пред камера или не. „Използвам различен фон дьо тен в зависимост от деня“, казва Стоун пред The New York Times през 2018 година. Най-често използва продукт, който овлажнява кожата и има и слънцезащитен фактор.

Ексфолирането е ключът

Заради натоварения си график Шарън трябва да намери най-бързата и ефективна рутина, с която да се грижи за кожата си. Затова няма да я видите да изпълнява твърде сложни сутрешни или вечерни процедури за красота. Единственото нещо, в което тя вярва е скраб за ексфолиране.

„Вярвам, че е много важно да изтъркаш кожата си, за да падне мръсотията. Не съм човек, който вярва в дългата рутина с много стъпки – просто почистете добре лицето си с гореща вода и го изтъркайте“, казва тя. Когато става въпрос за почистване, понякога по-малкото продукти наистина правят по-голяма разлика.

Повече грижа при пътуване

Когато Стоун лети на дълги разстояния, независимо дали е по работа или за удоволствие, тя променя грижата си за красота, добавяйки маски под очите и смеси от етерични масла. Актрисата много добре знае, че сухият въздух в самолета може да попречи на добрата хидратация, така че в себе си държи винаги бутилка с овлажнител.

Не съди козметичните процедури

Неща като ботокс, инжекции и други козметични процедури може да не са любими на Шарън, но това не означава, че тя съди всеки, който реши да се подложи на тях. „Ако искате да си направите пластична или козметична намеса, направете го. Но ако не си сигурен дали наистина ти трябва, не го прави“, категорична е тя.

Самата Стоун е лягала под ножа, но не харесва резултата. Казва, че след уголемяването на устните, е изглеждала като пъстърва и е решила, че повече няма да разчита на козметични процедури за красота. Все пак тя вярва, че красотата е в очите на гледащия и всеки има право да прави това, което смята, че е най-добро за него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари