IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-плътни вежди – Брук Шийлдс споделя своята тайна

25 януари 2022 08 30

Ето какъв продукт използва актрисата

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС

По-естествените вежди – гъсти и дори леко разрошени, започнаха да се появяват все повече през последните две години, преминали под знака на пандемията. И много лица от модния подиум ни показаха как нарочно не ги скубят, за да изглеждат по този начин. Като стана дума за това, няма как да не се сетим за Брук Шийлдс, чието лице е емблематично.

Актрисата, която познаваме от киното и много тв сериали, всъщност започва своята кариера като модел. Именно в края на 70-те и началото на 80-те, когато тя се снима най-активно, са модерни по-плътните вежди. От тогава до сега, тя не ги променя кой знае колко, като те се превръщат в нещо като акцент за погледа ѝ.

Наскоро звездата сподели как поддържа своите вежди и разкри кой е любимият ѝ продукт в грижата за тях. Това стана чрез специален видеоурок, който качи в Instagram.

56-годишната Брук изтъква, че разчита на серум, който дори не е предназначен за вежди (а за мигли), но върши страхотна работа! И според експерти, той е напълно безопасен и няма странични ефекти.

„Не е необичайно хората да използват своите продукти за мигли върху веждите си, тъй като те предпочитат по-плътни вежди...“, казва пред Prevention дерматологът Мариса Гаршик.

„Продуктите за мигли, като GrandeLash, са формулирани със съставки, които могат да бъдат безопасни и ефективни и за веждите. Тази конкретна формула използва витамини, антиоксиданти и аминокиселини, за да помогне за удължаване и укрепване на космите, насърчавайки по-пълни и по-здрави вежди“, обяснява специалистът.

Макар че има доста гъсти мигли, Шийлд държи на продукт, който да е пълен със съставки, които да подпомогнат растежа на космите. „Тъй като клиничните проучвания за продуктите за мигли не разглеждат непременно веждите, истинската ефикасност е неизвестна“, посочва още дерматологът.

Все пак Гаршик разкрива, че ако имате по-изтънели и тънки вежди, не бива да разчитате само на продукт за попълване, а да се консултирате дали не става дума за здравословен проблем. „Изтъняването на веждите може да бъде свързано с определени медицински състояния, винаги е най-добре да говорите със сертифициран дерматолог преди употреба“, съветва лекарят.

Ето и видеото, в което Брук Шийлдс показва стъпка по стъпка как оформя веждите си:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари