IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: 5 трика с грим за по-изразителни очи

5 март 2022 13 30

Важно е да определите правилно формата им, казва специалист

Pexels

Pexels

Пролетта наближава и е време да потърсим няколко свежи идеи за грим, които да изпробваме скоро. Сигурно много от вас следват бюти влогъри, като с интерес гледат техните видеа и снимки със съвети. Но много често, когато тръгнат по стъпките им, разбират, че не могат да копират всичко, защото конкретен цвят сенки не им отиват на кожата или пък имат съвсем различна форма на очите.

Истинска радост за една жена е да има хубави клепачи, върху които да направи опушен грим с актуалните нюанси за сезона. Но за да има по-изразителен поглед, е добре да се съобрази с формата на очите, които са част от нейната индивидуалност. Ако не го направи, рискува да се състари и прилича на карикатура благодарение на четките.

Май Куин, която се грижи за грима на много известни личности като Теса Томпсън, Ема Стоун, Джема Чан и други, споделя, че плаващата очна линия или прекалено тъмните сенки, които носят някои модели, не стават за всеки. Пред Whowhatwear тя разкрива своите бюти съвети за по-изразителни очи.

Какъв грим да изберете според формата?

Кръгла

Ключът към перфектния грим за кръгла форма е точното определяне на линията на миглите. Тя диктува дали ще запазите целостта ѝ или ще я промените малко, за да изглеждат по-скоро като бадемовидна.

„По принцип обичам да използвам молив за очи и да рисувам по линията на миглите, а след това вземам куполообразна четка, с която да размажа тази линия още повече“, казва гримьорът.

Куин посочва, че ако въпросното размазване не ви допада, може да заложите на по-смел цвят сенки върху целия клепач, но нанесени по правилния начин. „Яркият цвят на клепача е наистина приятен, защото ще се открои“, обяснява тя.

Ако клепачите ви са по-малки, то вие нямате достатъчно пространство и не бива да рискувате с цветни сенки.

Бадемовидна

Мила Кунис и Кристен Стюарт са актрисите, които имат тази форма на очите. Тя предразполага по-дебела и извита очна линия.

За да получа по-заоблен вид на очите, издигам грима по-високо към костта на веждите, но без да ги докосвам“,, казва Май. Тя съветва просто да подчертаете естествената си форма с плаваща линия или поставите сенки към костта на веждите.

Според специалиста, тук се препоръчва гелообразна очна линия, която Боби Браун харесва и носи често. Тя може да бъде не само черна, но и кафява. Благодарение на нейната текстура, може да имате по-голям контрол над формата в ъгъла на окото.

Обърната надолу

Гримьорът дава пример с очите на актрисата Ема Стоун, които са в същата форма. При нея трябва да се създаде оптична илюзия с грим за това, че те са по-големи.

След нанасяне на очна линия на клепачите, е добре да се ориентирате към по-светли сенки. Те трябва да са във вътрешната част, като се съчетаят с по-тъмни към външните ъгли. По този начин „погледът се отваря“.

„Обичам наслояването. Първо започвам с кремообразни сенки, а след това с прахообразни отгоре. Това не само уголемява окото, но и издържа по-дълго“, споделя Куин.

Азиатски тип

Погледнете клепача си в огледалото, ако гънката не се вижда, то вие имате точно такава форма. Реално, пространството, върху което да сложите очна линия или сенки е твърде малко. Но пък може да компенсирате с пространството под веждите.

Куин дава пример с това, че за да превърнете малките си очи в по-изразителни, трябва да ползвате очна линия. Тя може да е плаваща – с един или два цвята. Освен нея, тя препоръчва изкуствени, по-плътни и красиво изглеждащи мигли.

Матовата течна очна линия е един от продуктите, които ползва специалистът. Чрез нея може да направите по-дебела графична линия върху клепача.

По-дълбока

Тук очите са разположени така, сякаш потъват назад. Освен това има голямо разстояние между тях. За да ги направите по-големи и изразителни, трябва да ползвате грим, който има така наречения повдигащ ефект.

Нанесете по-тъмните нюанси сенки във външните ъгли, докато за вътрешните заложете на светли. „Много по-лесно е да добавите повече грим, отколкото да го премахнете, но в случай, че ви се налага да направите второто, клечките с памук за уши вършат работа. Прецизността на малкия им накрайник позволява да работите с лекота върху малки области“, завършва Май Куин.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари