IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Лед за по-спокойна и стегната кожа

23 април 2022 18 00

Най-лесният и евтин начин за постигане на красота у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Докато лятото обикновено е времето, когато всички искат да се разхладят, обледеняването на лицето ви е полезно през цялата година. Това домашно лечение, което всеки може да си направи сам, не е просто лесна и достъпна опция за красота, а процес с впечатляващи резултати.

Уроците от хора, използващи кубчета лед, ледени ролки и ледени гъби за грим наскоро превзеха социалните мрежи, но ритуалът се използва в спа процедурите и е основен похват в Корея от няколко години. Това, което прави леда толкова ефективно лечение за грижа за кожата е, че намалява възпалението и помага за стягане на кожата.

„Обледеняването на лицето е популярно от десетилетия в много култури и се използва за стягане на кожата, намаляване на зачервяването и намаляване на възпалението, което редуцира и подуването на лицето“, казва дерматологът д-р Каран Лал пред InStyle. Според нея, процесът става все по-популярен, защото е лесен, евтин и относително безопасен за извършване у дома.

Д-р Лал и естетикът Морган Ракли разкриват всички предимства на обледеняването на лицето ви, както и правилния начин да го правите.

Кой трябва да обледенява лицето си?

Добра новина – всеки може да обледени кожата си. Д-р Лал казва, че лечението е безопасно за всички типове и цвят кожа, но трябва да се има предвид, че продължителната употреба може да доведе до паникулит или диспигментация на кожата, особено при цветнокожите. Може да извършвате процеса всеки ден, просто не оставяйте леда за продължително време. Преди това задължително почистете кубчетата, като Ракли препоръчва да ги избършете със 70% алкохол след всяка употреба.

Какви са предимствата?

Още по-добра новина – обледеняването на лицето ви осигурява незабавни резултати, макар и временни. Това обаче прави лечението бързо и лесно, преди да се отправите към важно събитие.

лед, лице

Снимка: iStock

„Използването на ледени ролки или пакети с лед действа бързо и ефективно за намаляване на отока, размера на порите и зачервяването“, обяснява д-р Лал. Това обаче е краткотраен ефект от студената терапия. Зачервяването и отпуснатата кожа ще се върнат, когато се приспособите към нормалните температури.

Кой метод е най-добър?

Ракли предлага да започнете с чиста и хидратирана кожа. След това използвайте студен ролер за лице, като започнете от центъра и продължите към страните. Това е страхотен метод за лимфен дренаж.

Какви продукти да използваме след това?

След като успокоите и охладите кожата със студения ролер, е добре да нанесете серум или овлажнител, който е хидратиращ и заздравяващ, за да придадете на кожата приятен блясък. Ако обледенявате лицето си сутрин, съвсем спокойно може да нанесете грим след това. Всъщност лечението може да направи грима ви да изглежда по-добре. Това е така, защото порите ви ще изглеждат по-малки и кожата е по-стегната.

Що се отнася до това какви продукти да избягвате, д-р Лал предупреждава да не използвате каквито и да е киселини след обледеняването, тъй като порите ви ще бъдат затворени и това може да доведе до дразнене.

лед, лице

Снимка: iStock

Запомнете, че обледеняването на лицето дава само временни резултати. Това не е дългосрочно решение за лечение на кожни проблеми и е необходимо да се потърси съвет от дерматолог, за да се справите с тези проблеми завинаги.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари