IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Околоочен крем - кога и как да го използвате?

28 май 2022 12 00

Той има много предимства за кожата

IStockphoto

IStockphoto

Кога започнахте да използвате околоочен крем? Какво, още не сте си купували такъв? Може би всяка една от нас има овлажнител за лице, но голяма част подценяват грижа за деликатната кожа около очите. За нея трябва отделен продукт, но малко са онези, които разполагат с такъв. И това е голяма грешка!

Безсънните нощи, стрес, прекомерно излагане на електронни устройства, замърсяване, стареене. Това са основните рискофи фактори, налагащи спешното взимане на подходящ околоочен крем. С него видът на лицето изглежда по-свеж и млад. 

Какво е околоочен крем?

Сигурно си слагате крем за лице всеки ден. Но освен него, трябва да имате продукт за деликатната кожа около очите. Той не бива да дразни, да предизвиква сълзене и същевременно се погрижи за периорбиталната зон. А тя е по-чувствителна в сравнение с останалата част от лицето. 

Понякога първите признаци на стареене се появяват точно около очите. И изискват специално внимание и нежна грижа с околоочен крем. Той  може да намали подпухналостта, тъмните кръгове и придаде еластичност. 

Околоочен крем - основни предимства

околоочен крм,  

IStock

Една от основните причини, да си го набавите, е това, че намалява признаците на стареене. В комбинация с дехидратацията, прави кожата да изглежда сива и сбръчкана. 

След дълъг сън или прекаляване с алкохоил и кофеин, кожата около очите е подпухнала. Редовното използване на околоочен крем ще помогне за намаляване на подобна реакция. Освен това действа положително и при тъмни кригове. Това се дължи на някои основни съставки. 

Процесът на хидратация на тънката кожа около очите се различава от тази на останалите части на лицето. И затова има нужда от специален продукт. Кремът за очи работи като отличен основен слой, придавайки гладък и равномерен вид. 

Кремът за областта около очите действа успокояващо и намалява напрежението в очните ябълки. Зоната под очите преминава през редовен стрес и влиза в контакт с външни елементи и дразнители. Използването на околоочен крем може да предотврати подобни проблеми. 

Продуктът, в зависимост от неговата формула, предпазва от UV лъчи. Също подобрява кожанта бариера и пази от замърсявания от колната среда, създавайки защитен слой. 

На какви съставки да заложите във вашия крем за очи? 

Потърсете витамин С или ниацинамид, които се използват широко в продуктите за грижа за кожата. Повечето околоочни кремове ги съдържат и правят кожата по-здрава и гладка. 

Кофеинът и витамин К са съставките, които могат да помогнат за улесняване на кръвообращението и намаляване на отока или подпухналостта. Хиалуроновата киселина и маслото от ший също често се срещат в продуктите за грижа за лицето. Те са ефикасни за овлажняване и хидратиране. 

Кога трябва да започнете да ползвате околоочен крем?

Питали ли сте се: „Имам ли нужда от околоочен крем?“. Експертните мнения са това да стане възможно най-рано. Говорим около 20-годишна възраст, защото превенцията е по-добра от лечението. 

Тънкият слой кожа около очите е уязвима на алергии и реакции от някои съставки. Затова вашият околоочен крем трябва да е с фини агенти предотвратяват подобни реакции.

бръчки, крем

IStock

Как да нанасяте околоочен крем?

Не мажете произволно в различни посоки. Внимавайте и с количеството. Ако е повече, не значи, че ще действа по-добре. 

Нанесете крема на малки точки около долната част под очите. Уверете се, че покривате частта от вътрешния ъгъл на окото до костите на веждите. След което разнесете бавно с безименният пръст.

В зависимост от продукта, който изберете, можете дори да сложите околоочен крем и на вашите горни клепачи. Но внимавайте, за да не попадне част от него в окото. 

Стимулирайте кръвообращението, правейки полукръгови движения. Кожата не бива да се трие или натиска силно, а само потупва леко. 

Нанасянето на околоочен крем трябва да бъде първата ви стъпка преди нанасянето на ргим. Но изчакайте да попие, преди да сложите коректор или друг продукт. Едва след това нансете коректор, фон дьо тен или други продукти.

кожа, лице,

IStock

Трябва ли да нанасяте околоочен крем през нощта или през деня?

На първо място, последователността е много важна. Какъвто и продукт да използвате, трябва да е редовно и по подходящ начин.
Повечето кремове за нежната кожа около очите са идеални за използване по два пъти на ден. Това означава, че можете да го нанасяте както сутрин, така и вечер, непосредствено преди лягане.

Когато тялото ви е в покой, кожата реминава на режим регенерация. Следователно, нанасянето на околоочен крем през нощта е по-ефикасно и ще помогне за засилване на борбата срещу първите признаци на стареене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари