IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота: Четка или гъбичка за грим?

18 юни 2022 10 30

Кое да изберем за нанасянето на различни продукти

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Преди да изберете страна във вечния дебат „четка за грим или гъба“, от ключово значение е да помислите кой продукт ще използвате и какъв искате да е крайният резултат.

Гримьорът Ейбрахам Спринкъл казва, че всичко зависи от финала, който се опитвате да постигнете. Ако искате безпроблемно смесване на продуктите, използвайте гъбичка за грим. Когато става въпрос за насищане или прецизност, трябва да се насочите към четката.

грим, сенки,

Снимка: Pixabay

По-специално за продукти на прахообразна основа – като руж, пудра и някои хайлайтъри – четките работят по-добре с тези формули, тъй като позволяват повече контрол върху това колко количество слагате и оставяте върху кожата си. След това винаги можете допълнително да замажете краищата с гъбичка за грим.

Ако сте от хората, които предпочитат кремообразен контур, винаги трябва да използвате влажна гъбичка за грим, за да смесите цветовете и да гарантирате, че няма да оставите линии върху лицето си.

Течните и кремообразни фон дьо тени, от друга страна, могат съвсем спокойно да бъдат нанасяни и с пръсти, но четките и гъбите могат да придадат различни ефекти върху визията ви. Спринкъл препоръчва да работите със синтетични четки, ако нанасяте течни фон дьо тени, тъй като по този начин по-лесно ще създадете равномерно покритие.

гримове IStock

Снимка: iStock

Почти всичко – от върховете на пръстите ви до четките за грим – може да е подходящо по отношение на нанасянето на сенки за очи. Просто не забравяйте, че колкото по-плътна е формулата, толкова по-плътна трябва да бъде четката.

„Пухкавите четки са чудесни за пудри, но могат да бъдат ужасни за течни формули. Понякога за кремообразни сенки обичам да използвам безименния си пръст, тъй като топлината на ръката ми помага за емулгирането на продукта и прави смесването по-лесно“, казва Ейбрахам пред InStyle.

грим, сенки,

Снимка: iStock

Освен избирането на правилен инструмент за нанасяне на грим, трябва да се убедите, че използваните от вас продукти са подходящи за кожата ви и нейния цвят. Тук трябва да се вземе предвид не само основният ви тон, но и подтона, който също е от огромно значение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари