IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с оченце – 4 идеи, които да пробвате

2 юли 2022 15 00

Символът предпазва от зли помисли

IStockphoto

IStockphoto

Маникюр с оченце е една от тенденциите за лятото, която трябва да опитате. Подобно на бижутата с известния символ, ноктите също могат да предпазват от зли помисли. И същевременно са много красиви и елегантни.

Мнозина наричат символа, използван за нов маникюр, окото на Назар или окото на злото. Най-често се използва за амулет, който предпазва от уроки. Или по-просто казано – ако ги притежавате и някой ви погледне накриво, то има способността да отблъсне негативната му енергия. Има известна разлика между така нареченото проклятие на лошия поглед, което носи и амулета, който го неутрализира, но по-добре да не навлизаме в подробности.

През последното десетилетие въпросното оченце в син цвят се използва широко в модната индустрия. То краси дрехи, обувки, чанти, бижута. И ето че идва време, в което го рисуваме върху ноктите. И това става много лесно, като просто капваме различен цвят лак под формата на точки.

Маникюр с оченце – какво ви е необходимо?

- бял, черен и син (по-светъл и тъмен) лак за нокти;

- безцветна или нюд основа;

- апликатор.

За да си направите сами своя маникюр с оченце, не ви трябват кой знае колко умения. Просто след като оформите всяка плочка с пилата, нанасяте основата. Изсъхне ли тя, поставяте първо по-голяма капка от синия лак. Веднага в центъра ѝ добавяте по-малка бяла и накрая – миниатюрна черна.

Разбира се, окото на Назар може и да не е в кръгла форма, като има безброй варианти за разположението му на плочката. Същото важи и за цвета – освен син, може да ползвате розов, зелен, лилав и други. Поставете го в основата на нокътя, на върха, асиметрично с още няколко оченца...

Ето няколко идеи за маникюр с оченце, които да изпробвате у дома:

1. Френски маникюр

Тук просто си правите любимата бяла лента на всеки връх. След това добавяте по едно оченце на място, което вие изберете. За да ви е по-лесно, ползвайте апликатор с глави в различни размери, за да направите точките в различни цветове, съставящи окото на Назар.

Ако желаете, може да сложите повече от един символ на плочка. Накрая завършете с топ лак.

2. Оченца на цяла плочка

Тук вариантите също са много. Може да лакирате плочките с нюд или бледорозова основа. И на 1-2 от тях да направите оченца по цялата дължина.

Ако желаете, на един от ноктите нарисувайте полукръг в основата. Той трябва да е с бял цвят, а за зеницата на окото добавете розов или син. Може да ползвате и малко брокат за завършек.

3. Окото на Назар със златист акцент

Тук самият символ е по-голям, разположен върху върховете на ноктите. За постигането му се наслагват внимателно бяло, светлосиньо, тъмносиньо, бяло и черно.

Накрая около оченцето се рисува със златист лак с тънка четка. Ако сте по-сръчни, може да направите нежни мигли.

4. Нежни оченца

За тази идея не ви трябват дълги нокти. Колкото по-естествени са, толкова по-добре. Поставете безцветен лак за основа и на всеки нокът разположете оченца в различна форма.

На една от плочките може да поставите няколко малки, подредени едно под друго. На друга да нарисувате по-голямо око, към което да добавите мигли с бял цвят. Вие избирате.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари