IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчеви очила – 4 вида рамки, които да изпробвате

20 юни 2022 10 30

Съобразете избора с формата на лицето

IStockphoto

IStockphoto

Слънчеви очила – какви са тенденциите за това лято? Ако търсите идеи за новия си чифт, трябва да знаете, че чрез тях не само може да покажете вкус към модата, но и своята индивидуалност.

По-тънки, бели или прозрачни рамки, цветни (най-вече неонови) стъкла, тип Mono или Shield (като щит), са сред актуалните трендове, с които да се съобразите за вашите нови слънчеви очила.

Каквото и да изберете, хубаво е да се ориентирате и по цвета на кожата и дрехите, които носите през сезона. Разбира се, едни зелени рамки отиват на розова рокля, но пък не стават за ежедневно ползване. Важно е да прецените и формата на лицето. След като ви разкрихме как става това, ще обърнем внимание на различните видове очила.

Слънчеви очила – кои рамки да изпробвате?

1. Тип „Авиатор“

слънчеви очила,

IStock

Те са подчинени на най-атрактивния стил слънчеви очила. Освен това се съчетават еднакво добре с всякакви тоалети и форми на лицето.

Ако имате овално, кръгло или триъгълно лице, то тези очила са точно за вас. Има и разнообразие при стъклата, освен тъмните, присъщи за авиаторите и полицаите, може да заложите и на по-светли, например розови или неонови.

2. Тип „Котешки очи“

слънчеви очила,

IStock

Те са от онези слънчеви очила, които не отиват на всеки. Но пък правят по-нестандартен външния ви вид. Особено ако рамките са с бял или черен цвят. Изглеждат забавни, странни и много стилни.

Рамките от този тип са подходящи за повечето форми на лицето. Ако имате триъгълно или кръгло лице, то той е за предпочитане.

3. Кръгла рамка

слънчеви очила,

IStock

Слънчевите очила с кръгла рамка, точно като класическите в авиаторски стил, се съчетават с почти всичко. Може да ги използвате ежедневно. Освен това са подходящи за всички форми на лицето.

4. Черна рамка

слънчеви очила,

IStock

По-масивната рамка в черен цвят е задължителен летен аксесоар. Тези слънчеви очила ви правят „по-умни“ и зашеметяващи, но същевременно много небрежни. Те дават и усещане за стил.

Черните рамки отиват на всички форми на лицето, но се предпочитат от хора с овални и квадратни.

Трябва ли едни слънчеви очила да докосват бузите?

Според очните лекари отговорът е „Не“. Дори и с чифт големи слънчеви очила, рамката трябва да завършва точно над скулите.

слънчеви очила,

IStock

Кои слънчеви очила покриват веждите и кои не?

Хубаво е да не скривате веждите с вашите слънчеви очила. Но всичко зависи от формата на лицето. Ако то е широко, можете да изберете чифт, който прави това. Но повечето видове пасват по-добре, ако не закриват самите вежди.

Какви цветове са най-подходящи за стъкла на слънчеви очила?

Черно, синьо, нюанси на кафявото и жълто са чудесни варианти. Но все пак, всичко е въпрос на вкус и това с кои тенденции ще се съобразите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари