IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с какаово масло – 4, които да опитате

20 юни 2022 08 30

Тя овлажнява кожата в дълбочина

IStockphoto

IStockphoto

Маска за лице с какаово масло е идеалното средство за овлажняване през лятото. Смесването на продукта с някои доказани съставки може да направи чудеса с кожата, изложена на слънчевите лъчи.

Лосиони за тяло, кремове. Много голяма част от тях съдържат масло от какао. То задържа влагата в кожата, прави я по-гладка, мека и сияйна. Освен това има превъзходен аромат.

Ако искате да си направите маска за лице с какаово масло у дома, може да я ползвате не само за по-качествено хидратиране. Продуктът има безброй предимства за кожата. Той забавя стареенето, предотвратява появата на стрии, намалява пигментацията и придава блясък. Освен това става за суха, чувствителна и лющеща се кожа.

Маска за лице с какаово масло – основни предимства

Какаовото масло, което е основна съставка в нея, е богато на антиоксиданти, витамини и мастни киселини. Те проникват и в най-долните слоеве на кожата, като овлажняват, подобряват еластичността и защитават от увреждане. Благодарение на тях кожата се изглажда, някои бръчки и белези се заличават. Също така е ефикасно за предотвратяване и минимизиране появата на стрии.

маска за

IStock

В една маска какаовото масло трябва да се разтопи предварително. Макар че в горещините и в зависимост от температурата на тялото, този процес може да започне по-лесно. То може да се комбинира със съставки, които имат сходни свойства – за по-голяма ефективност.

Ето 4 различни маски за лице с какаово масло, които да опитате:

1. Подхранваща маска за лице с какаово масло, мед и овес

маска за

IStock

Тази е изключително подхранваща. Вземете една супена лъжица какаово масло и го разтопете на водна баня. Оставете го настрани за няколко минути и го смесете с 2 супени лъжици суров мед. Към тях добавете една супена лъжица овесени ядки на фин прах. Разбъркайте добре получената каша и нанесете върху лицето и шията.

Масажирайте нежно с кръгови движения, за да ексфолирате кожата. Изчакайте около 10 минути и след това отмийте с обикновена вода. След което подсушете с мека кърпа.

Въпросната маска за лице може да се прави веднъж на всеки 2-3 дни.

2. Маска за лице с какаово, кокосово масло и зехтин

маска за

IStock

Тя може да се ползва против стареене на кожата. За целта вземете една супена лъжица какаово масло и го разтопете. След това към него добавете една чаена лъжичка кокосово масло и същото количество зехтин.

Мазната субстанция се ползва за лице и шия. Масажирайте с нея кожата за няколко минути. След това изчакайте още 10-15 минути и отмийте с хладка вода. После подсушете и може да добавите крем.

Правете си маската до два пъти седмично.

3. Маска за лице с какаово масло и розова вода

розова вода

IStock

Щом имаме тази съставка от любимата на мнозина роза, то тя е за по-сияеща кожа. Вземете 1-2 супени лъжици какаово масло и го разтопете на водна баня. След малко добавете малко розова вода към разтопеното какаово масло. Получената смес може да добавите в подходяща тубичка.

Приложете маската с помощта на кръгъл памучен тампон. Масажирайте с кръгови движения, за да втриете ценните съставки в дълбочина. Може да минете и на шията. Изчакайте още 10-12 минути и след това просто забършете с влажна памучна кърпа. После пръснете с дозатор малко вода върху лицето и я оставете да се изпари.

Въпросната маска може да се ползва до два пъти седмично.

4. Маска за лице с какаово масло и кисело мляко

маска за

IStock

Двете се смесват, за да изсветлят кожата. Може да помогне и при някои петна, които ще получите от слънцето през лятото.

Разтопете 1-2 супени лъжици какаово масло. След като стане на олио, добавете една супена лъжица прясно кисело мляко. Разбъркайте хубаво. После нанесете получената смес върху лицето и шията. Нежно масажирайте с върховете на пръстите си и изчакайте 15-20 минути, преди да измиете с вода.

Тази маска може също да правите до два пъти всяка седмица.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари