IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота през лятото: Опитайте манга мигли

9 юли 2022 12 00

Визията стана доста популярна в социалните мрежи

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Отдавна не бяхме влизали в социалната мрежа TikTok и когато го направихме, веднага ни се появиха десетки нови тенденции за красота. Всички те бяха впечатляващи, но вниманието ни беше привлечено най-много от мода, която не изисква твърде много продукти, за да се постигне крайният ефект. Говорим за манга миглите.

За тези, които не са запознати с прекрасния свят на мангата и анимето, миглите на тези герои са склонни да растат в заострени форми, които са раздалечени по линията на горните и долните мигли, създавайки бодлив вид. Вместо да добавяте плътна спирала към визията си, тук трябва внимателно да раздалечите отделните мигли на групи. По-дългите косъмчета стърчат от по-късите части, създавайки този вид на разделение.

Манга миглите набират популярност сред потребителите на TikTok, които искат различен външен вид. Базираната в Торонто потребителка Сара Чонг, известна като sacheu, за първи път забелязва тенденцията в китайско приложение за социални медии, наречено Xiaohongshu, и решава да я тества. Първоначално тя публикува видео, което има над милион харесвания, показвайки своята версия плюс няколко снимки за вдъхновение, след което споделя и задълбочен урок.

@sacheu

DIY manga lashes tutorial ?✨

♬ love nwantinti (ah ah ah) - CKay

В урока тя нанася спирала върху миглите си, преди да нареже изкуствени мигли на малки къси и дълги парчета. С лепило за мигли тя залепва всяка секция към окото си, използвайки по-дългите части отгоре и по-късите отдолу за разделения вид. В края на видеото Сара се сдобива с тънки мигли, които имат по-малки части от дълги, заострени косъмчета.

Въпреки че го прави да изглежда лесно, тя признава, че ѝ отнело няколко опита, за да разбере най-лесния начин за изпробване на тенденцията. „Мисля, че това е чудесен начин да създадете визия на кукла, особено ако винаги сте се придържали към по-естествен външен вид“, казва Сара пред Allure.

Видеото ѝ вдъхновява още няколко потребители да изпробват тенденцията, включително Камил Грегори, която смятала, че е доста лесно да я пресъздаде. „Определено може да ви отнеме няколко опита, за да поставите миглите правилно и възможно най-близо до вашата естествена линия на миглите“, отбелязва тя.

@kamgregory UMM i love this? what do we think? ib @Sacheu @Nestana Jumalieva ♬ original sound - Hello

Тя нарязва тънки мигли и ги прикрепва към водната линия на окото, правейки визията да изглежда по-фина. Нанася спирала върху долните си мигли, за да ги накара да изпъкнат по-добре, след което разкрива крайния резултат, който е по-фина версия на тази на Чонг.

Потребителката Нес установи, че тенденцията за манга мигли изисква средни умения за гримиране, за да овладеете прикрепването на всяка малка част от косъмчетата. Тя казва пред Allure, че анимето все повече оказва влияние върху тенденциите в грима като цяло, особено върху хора, които искат да изглеждат като кукла.

„Опитах да добавя към тенденцията малко разнообразие и да покажа други начини за постигане на крайния резултат“, казва Нес пред Allure. С изкуствени мигли и лепило, нейната визия е завършена.

@nesmates #fyp #xyzbca #fypシ #makeup #manga ♬ original sound - Hello

Тези трима потребители определено правят тенденцията лесна за пресъздаване у дома. Но предупреждаваме, че поставянето на мигли косъм по косъм може да бъде много по-трудно от обикновените, дори ако сте опитен професионалист. Гримьорката Томи Наполи предлага да започнете с къси, преди да преминете към косъм по косъм. Също така е добре да ги слагате върху извити мигли без спирала, защото извитите мигли помагат за по-дългото задържане на изкуствените. Ако добавите спирала преди поставянето им, може да ви стане по-трудно да разберете къде точно да поставите миглите. Запазете я за последна стъпка, след като лепилото за мигли изсъхне.

За да приложите всеки един косъм, потопете отделните мигли в лепилото и се уверете, че е само в долния край. Докато гледате надолу пред огледалото, залепете изкуствения косъм върху истинския, започвайки от външния ъгъл и продължавайки към носа. Изкуствените мигли трябва да са изравнени с корена на истинските ви мигли.

Тенденциите в TikTok понякога са странни, но тази със сигурност ни привлече вниманието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари