IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с лимон: 4 идеи, които да изпробвате

24 юли 2022 18 00

Цитрусите са основен мотив за сезона

IStockphoto

IStockphoto

Маникюр с лимон е онова, което да изпробвате това лято. Сезонът предразполага към декорации с някои плодове, сред които и цитрруса. Тенденцията се използва от години и сякаш никога не остарява. 

Тъй като през лятото се носят по-пръстри цветове, за вашия миникюр може да изпозлвате повече лакове, освен този в жълт цвят. 

Всички знаете как изглежда парченце лимон. Когато нанесете основата върху плочките, просто пренесете тази гледка, разполагайки цитруса на място, избрано от вас. 

Има варианти на маникюр с лимон на всеки нокът, на върха или пък в основата. 

Какво ви е необходимо за плодовия маникюр? 

- жълт лак; 

- безцветен лак; 

- други лакове по избор, сред които бял и черен цвят за оформяне; 

- тънка четка за рисуване и апликатор. 

- лентички за френски маникюр. 

Как да си направите маникюр с лимон? 

Задължително подгответе предварително ноктите, като ги почистите от замърсявания и им придадете необходимата форма с пилата. Погрижете се и за стърчащите кожички. 

Ето 4 свежи идеи с цитруса, които може да изпробвате у дома: 

1. Френски маникюр с лимон 

Тук ноктите са с прозрачна основа, като на всеки връх има малка жълта лента. Акцентът е в лимоните в основата, нарисувани на две от плочките. 

За да оформите малък лимон на нокътя, първо направете един кръг с жълт цвят. После с тънка четка и бял лак оформете неговата текстура. 

2. Малки лимончета 

Може да лакирате част от ноктите с основния жълт цвят, а останалите - с бежово или някакъв друг нюд тон. Отгоре, с помощта на тънка четка, оформете малки лимончета и парченца. Добавете и листенца със зелен цвят. 

Тук се изисква повече умения с четката, както и търпение. 

3. Брокатени лимони 

Още една страхотна идея за летен маникюр. След като сте нанесли жълт цвят на всеки нокът, направете по една луничка в основата - с жълт брокат. След като изсъхне, с по-тъмне жълт цвят и отделно бял, нарисувайте вътрешността на лимона. 

Ако желаете, може част от ноктите да са решени изцяло с жълтия брокат. 

4. Печат на лимон 

Има и по-лесен начин да се сдобиете с лимонов маникюр. Ако имате по-дълги нокти, лакирайте ги в бяло. После отгоре нанесете жълт цвят. 

За да направите по едно кръгло парче лимон на всеки нокът, ползвайте специален печат. Такъв ще откриете в магазините за козметика и материали за маникюр. Ако пък сте по-схватливи, може да си го нарисувате с бял цвят. Отгоре завършете с тооп лак за по-голяма издръжливост. 

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари