IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим във формата на очила - новият трик в TikTok

24 юли 2022 16 30

Начин сенките ви да не остават скрити зад рамките

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Очите - те са прозорец към душата. Клише, да, но някак вярно. Те същи са зоната на лицето, където гримьорите могат да поемат пълната власт и да оставят креативността си да блесне. Овладяването на частта със сенките и очната линия в цялостния външен вид е на първо място, а спиралата остава като последен щрих. 

Но за хората, които носят очила, понякога може да се почувства обезкуражаващо да се опитват да създават сложен грим за очи - продуктите може да се размажат върху стъклата или просто да изчезнат зад рамките. А, свалите ли очилата, за да гримирате по-добре лицето си, всичко ви е размазано и не знаете къде да поставите продуктите. Започвате да се въртите  в един досаден кръг, който често може да ви изкара извън нерви. 

На 1 юли потребителката на TikTok Кристиана Аджай създаде сложен външен вид с формата на очилата си, като остави всички тези проблеми настрана и стана доста известна с резултата. 

@percievemepls I said I wanted makeup to fit my glasses I never said I don’t like glasses!!! also contacts are horrifying #fyp #glassesproblems #percievemepls ♬ original sound - bobsburgersvids

В миналото Аджай е намирала вдъхновение от други гримьори, които е срещала в социалната мрежа. В един от своите клипове в TikTok от май, тя споделя мнението си относно съветите на хора, които й казват, че трябва да свали очилата и да носи контактни лещи, ако иска да има хубав грим. "Казах, че искам гримът да пасне на очилата, никога не съм казвала, че не харесвам очила!!!", пише Аджай в описанието.

Вдъхновението за зелените сенки за очи идва от снимка в Pinterest и въпреки че не включва човек, който носи очила, дизайнът пасва идеално с рамките на Аджай. В по-късна публикация тя също така изпробва примера на друг потребител, като този път умишлено прави дизайна да отразява формата на очилата й. Оттогава този начин на гримиране се превръща в нейна запазена марка. 

"Носенето на очила може да бъде по-скоро аксесоар, отколкото тежест", казва Аджай пред Allure. Нейната гледна точка идва от времето, когато е била само на 12 години. Тогава е харесала лилави рамки със зебрен десен, като ги занася при своя оптик, за да им сложи необходимите стъкла. 

@percievemepls doesn’t quite look the same but I like it #fyp #makeup #pinterest #percievemepls ♬ Kingston (Sped Up) - Faye Webster

В наши дни Аджай има плътни, ясни рамки, които допълват креативния й грим на очите. Популярният й клип от юли включва снимки, показващи стъпка по стъпка всеки един детайл от процеса. 

Като за начало, Аджай създава контур, който имитира формата на очилата, използвайки светъл коректор, поставен на ръба на четката. Според Кристиана, това е най-важната част от външния вид, защото гарантира, че резултатът ще бъде в рамката на очилата, което привлича повече внимание към грима. 

@percievemepls makeup inspired by one of my faves @aoife #fyp #makeuptutorial #blackgirlmakeup #glassesproblems #percievemepls ♬ timeXkashy challenge - @PAPPiKASHY

Почиства очертанията на рамките си с мокра кърпичка или памучен тампон. След това разнася коректора към горния и долния клепач и навън към края на веждите си. Светлият нюанс на коректора гарантира, че цвтовете на сенките ще откроят върху дълбокия й тон на кожата. Аджай нанася прасковен нюанс във вътрешните ъгли на очите до моста на носа си. След това добавя розов цвят към центъра на клепачите, който след това се добавя от синьо

Въпреки че носи очила от ранна детска възраст, Аджай казва, че идеята й за този вид грим се е родила чак през май тази година. "Исках да направя нещо, което да се откроява, но знаех, че очилата ще ми пречат, както често се случва, така че реших просто да пригодя сенките си към очилата и да се надявам на най-доброто", казва тя. 

@percievemepls this is possibly my favourite one #fyp #makeuptutorial #glassesmakeup #glassesproblems #eyeshadowlook #percievemepls ♬ original sound - allxmllr

Видеото и в TikTok бързо събира над милион гледания и продължава да привлича зрители. Кристиана Аджай успява да създаде лесно решение за всички, които обичат или трябва да носят очила, но в същото време искат гримът им да привлича вниманието и да не се губи иззад рамките. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари