IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за лятото – 6 начина да си направите плажни вълни

6 август 2022 12 00

Няколко идеи, с които ще доведете лятото в косата си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Има много причини, поради които да обичаме плажа – слънцето в лицето ни, прясната миризма на морска сол и успокояващия шум на разбиващите се вълни. Да не говорим за ползите за красотата – денят на плажа може не само да даде на кожата ви допълнителен витамин D, но също така притежава невероятната сила да направи косата да изглежда невероятно оживена, текстурирана и готина.

За съжаление, повечето от нас не могат да прекарат всяка сутрин в излежаване на плажа в името на добрата прическа. Но е възможно да създадете тези красиви плажни вълни с правилните инструменти, продукти и техники у дома.

Според фризьора Пол Кучинело, истинската плажна прическа е напълно различна от това, което показват повечето резултати в социалните мрежи. „Това е много повече от тази форма, която получавате, когато излезете от солената вода и прокарате пръсти през косата“, казва той. Според него, вълните в косата се получават много по-добре, когато правим колкото се може по-малко умишлено оформяне. Топлината от слънцето, съчетана със соления въздух на плажа, е като да оставите природата да ви изсуши кичурите.

За да създадете коса, която изглежда така, сякаш наистина сте прекарали деня на плажа, вероятно ще трябва да използвате повече от един продукт наведнъж и повече продукти, отколкото сте свикнали да използвате. Спреят със суха текстура и сухият шампоан в корените правят косата да изглежда чиста, дори да сте нанесли много продукти в нея.

Прически за лятото – 6 начина да си направите плажни вълни

1. Едва забележими плажни вълни

За да създадете този външен вид, трябва да започнете с влажна коса и да я напръскате обилно с уплътняващ спрей за обем. Обърнете главата си надолу и изсушете косата си, около 80% от нея, след това я обърнете назад и създайте U-образна форма от линията на косата до темето и я хванете с шнола. Използвайки маша, вземете осем произволни секции и ги увийте около нея, създавайки вълни. Като сте готови, пуснете горната си част на косата.

Не забравяйте да оставите краищата завити навън и оставете горната секция на косата да пада право назад, за да ви даде допълнителен плажен обем. Завършете със сгъстяващ спрей за обем навсякъде и леко намачкайте косата, за да разчупите прическата.

2. Плажни вълни на къдрава коса

Пресъздаването на правдоподобни плажни вълни изисква много различни текстури – малко къдрици, малко вълни и няколко стратегически разположени слоеве. Опитайте да използвате комбинация от техники върху къдравата си коса. Подгответе изсушените си кичури с крем за оформяне на къдрици, равномерно разпределяйки една четвърт от продукта по цялата коса.

Използвайки маша, вземете кичур и го поставете само в средната част. Добавете няколко по-малки плитки около линията на косата, за да направите по-стегнати вълни. Нанесете на косата сух спрей в корените и след това разплетете плитките. Завършете с малко количество от крем за оформяне на къдрици, намачкан в косата, за да комбинирате текстури.

3. Плажни вълни с въртяща техника

Започнете със суха коса, която е един ден след къпане, в чиито корени да напръскате сух текстуриращ спрей. Започвайки от линията на косата, леко намокрете кичурите с вода, за да ги навлажните леко, но не и да бъдат изцяло мокри. След това вземете малки части от косата, които да започнете да въртите, докато заприличат на разхлабени въжета.

Захванете краищата на всеки усукан кичур с малък ластик, докато правите следващите си секции. Продължете да мокрите всеки кичур с малко вода, след това повторете усукванията, като използвате по-големи и по-малки секции. След като всичките ви секции са готови, напръскайте цялата коса с обилен слой сух спрей. Оставете косата да стегне, докато всяка част стане суха на допир.

Ако предпочитате, може да ускорите процеса с дифузер или сешоар, настроени на ниска скорост и висока температура. Премахнете всички ластици, освобождавайки усукванията. Обърнете главата си надолу и разклатете добре, като масажирате скалпа с върховете на пръстите си. След това се обърнете назад и завършете със спрей за коса.

4. С техника S

Започнете със суха коса и поставете малък кичур в преса. Вместо да я огъвате по начина, по който обикновено правите това с маша, дръжте инструмента във вертикално положение и създайте форма на буквата S, като отваряте и затваряте пресата върху косата последователно. Продължете този модел надолу по косъма, като това ще създаде по-плоска, по-малка обемна, несъвършена вълна.

След като цялата прическа е готова, прокарайте ръка през вълните и добавете текстуриращ спрей. Това ще направи косата ви по-хубава и с влажен ефект.

5. Вълни на русалка

Вълните на русалки са може би една от най-търсените версии на плажните вълни и са по-лесни за създаване, отколкото си мислите. Тройната маша за коса е тайното оръжие за професионален резултат, като може да се използва върху къса, и върху дълга коса. Ключът към използването им е да се уверите, че всяка вълна започва там, където свършва последната. Най-важното е да оставите краищата да сочат навън.

6. Плажни вълни с плитки

За да създадете този външен вид, трябва да започнете със суха коса и да я разделите наполовина, така че да изглежда неравномерно. Втрийте една четвърт крем за оформяне между ръцете си и го нанесете равномерно през двете половини на косата си. Завъртете всяка страна назад, като започнете от линията на косата, след което направете две свободни френски плитки, като закрепите краищата с ластик. Оставете косата да стегне, докато изсъхне. Освободете плитките, като прокарате пръсти през косата с движения надолу.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари