IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента – 7 стила, които да изпробвате

18 август 2022 08 30

Подготовката за новия сезон започва отрано

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Началото на всеки сезон предоставя възможността за натискане на бутона за рефреш. Фактори като температура, събития и продължителността на дните са решаващи за оформянето на настроението ни за красота. А един от най-забавните начини да зададете тон за деня е като си направите нова прическа.

Независимо от дължината, цвета или структурата на косата ви, има множество начини да подобрите външния си вид и да се почувствате като нови. Макар есента още да не е почукала на вратата ни, подготовката за нея тази година започва отрано. Преглеждането на тенденциите при прическите за следващия сезон е едно от любимите ни занимания, като избрахме няколко водещи стилове, които може да опитате след месец.

От пикантни кокове и подскачащи къдрици до малки кокчета и бебешки плитки, имаме предложение за всеки вкус, текстура и плътност на косата.

Прически за есента – 7 стила, които да изпробвате

Права коса

Излизайки от летните стилове на високи конски опашки, хората постепенно ще започнат да избират все по-елегантен, но все още семпъл външен вид. Тук се появява перфектно изправената коса, която сякаш е залепена за главата ви. Докато през лятото пуснатите кичури ни причиняват дискомфорт и задух, те са идеални за есента.

Причината тази прическа да е сред водещите тенденции за следващия сезон е, че е бърза и лесна за постигане и в домашни условия. За да се сдобиете с нея, трябва да изсушите косата си със сешоар, решейки я с квадратна четка. След това я изправете и я напръскайте със спрей, за да поддържате визията ѝ гладка и блестяща.

Къдрав бретон

Тъй като тенденциите от миналото се завръщат, носталгичните прически ще бъдат на мода през тази есен. Къдравите бретони могат да променят външния ви вид, без да отнемат от дължината на косата, като чрез тях може лесно да добавите обем и да рамкирате лицето си.

За да постигнете визията на Зендая от снимката, трябва да помолите вашия фризьор да създаде заоблени слоеве, свързвайки най-късия с най-дългия кичур.

Прическа от 90-те

Класическа визия, която осигурява целия обем и движение на косата. В съответствие с модата от миналото, обемните и раздвижени прически ще бъдат модерни тази есен.

За да постигнете този ефект, използвайте сешоар и кръгла четка или заложете на четка за изсушаване и оформяне. Прическата е най-подходяща за хора с дълги кичури и пластове. За допълнителен обем и задържане, използвайте велкро или горещи ролки, които може да оставите в косата си, докато се обличате за излизане. Когато ги махнете от косата, напръскайте лак, за да задържите къдриците.

Остър кок

Тъй като стила на „обикновеното момиче“ напредва, през есента той може да бъде един от водещите. Затова ви предлагаме прическа, която не е твърде натрапчива, но в същото време е елегантна и подходяща за повечето официални събития. Допълнителен бонус е, че премахва косата от лицето ви.

За да постигнете външния вид, използвайте силен гел в корените, преди да срешите косата си назад в стегната опашка. Нанесете още гел по нейната дължина, след това я завъртете на кок и оставете краищата свободни. Закрепете с фиби, след което използвайте лак, за да премахнете бебешките коси от лицето си.

Бебешки плитки

Бебешките плитки бяха навсякъде през лятото и най-вероятно ще повторят успеха си през есента. Причината е, че стилът е много лесен за направа и добавя разнообразие към всяка прическа, цвят и стил.

Има много начини да си поиграете с тенденцията за бебешки плитки – независимо дали носите косата си вдигната, спусната или някъде по средата. Добавете мист за повече контрол на кичура, сплетете го и сте готови.

Плитки по цялата коса

Не само че плитките са чудесни за къдрава коса, но когато се комбинират с цветни ластици и фиби, те могат да се превърнат в привличаща вниманието прическа. Опциите тук са безкрайни, като може да добавите само една плитка, френска плитка, бебешки плитки, или пък да си сплетете цялата коса.

За да създадете свои собствени плитки, е много важно да започнете с чиста коса. Ако кичурите ви често се заплитат, може да се наложи да я изсушите и да разрешите къдриците. Все пак не трябва да прекалявате, защото целта е да изглеждате шик, без да се изнервяте.

Блестяща, леко текстурирана коса

Извийте леко косата, за да получите този ултрамодерен стил, който лесно може да се постигне и у дома, дори от непрофесионалисти.

За да имате такава прическа, напръскайте мист върху влажна коса, за да я предпазите от топлината и да помогнете за разплитането. После използвайте уплътняващ спрей в корените, след което изсушете косата си надолу, решейки се с четка. Вземете преса на средна температура и започнете изправянето, оставяйки краищата навън. За завършек, напръскайте текстуриращ спрей в корените.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари