IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акрилни нокти – какво да знаете преди процедурата?

19 септември 2022 08 30

Насоки преди следващия ви час за маникюр

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Случвало ли ви се е да счупите нокът само дни след направата на нов маникюр? Е, не сте сами. Напълно разбираме ревността ви към всеки, който успява да опази своите дълги и красиви нокти за повече от една седмица. Това ни се струва като най-трудния спорт, в който някога сме взимали участие, и често ни кара да държим ноктите си къси и без красиви дизайни по тях.

Докато някои хора са благословени с естествено здрави нокти, тези, за които копнеем, често се създават чрез магията на акрила. Този метод за изкуствени нокти е идеален за всеки, който иска дълъг маникюр, но не може да поддържа идеалната форма или дължина в продължение на повече от два дни. Направата им обаче не е съвсем лесна, а и идват с риск от повреда на естествените ви нокти, ако не са направени правилно.

Като се има предвид всичко това, важно е да имате цялата информация преди да посетите салона за красота. Независимо дали ви е омръзнало да имате нокти, които са твърде къси за изящен маникюр, или искате ръцете ви да изглеждат като тези на Кайли Дженър в Instagram, може да се възползвате от ефекта на акрилните нокти.

Какво са акрилни нокти?

Казано по-просто, акрилните нокти са смес от прах и течен мономер, които се комбинират в гъста маса, оформена върху ноктите ви с четка и след това изсушени на въздух. Тук не се изисква UV лампа за втвърдяване, като маникюрът е чудесен за промяна на формата или дължината на ноктите.

Как се създават?

Когато получавате пълен набор от акрилни нокти, маникюристът обикновено ще постави изкуствени връхчета или ще използва форма за нокти, за да постигне по-естествен вид. След това всеки акрил се оформя по желание на клиента и се лакира.

Безопасно е да си правите този маникюр толкова често, колкото желаете, но е добре да проучите маникюристите около вас, за да сте сигурни, че те са специалисти в нанасянето на акрил.

Може ли да се използва гел лак върху акрилни нокти?

Независимо дали сте заклет фен на гел маникюра или обикновено използвате класически лак, добрата новина е, че може да използвате която и да е формула върху акрилни нокти.

Изискват ли голяма поддръжка?

Жестоката истина за акрилите е, че те изискват огромна поддръжка. Докато маникюрът може да се носи от шест до осем седмици, понякога е наложително да се ходи в салона на всеки две или три седмици, за да се попълнят неравностите.

Как да премахнете акрилни нокти?

Свалянето на акрилни нокти не е толкова различно от свалянето на гел маникюр. Те трябва да се отстранят чрез накисване на всеки нокът в ацетон, докато акрилът стане достатъчно мек, за да се премахне внимателно. Най-добре е професионалист да свърши тази работа, за да избегнете повреда на естествения нокът.

Увреждат ли естествените нокти?

Акрилите не са по-вредни от другите форми на фалшиви нокти, стига да се грижите за тях правилно. Това включва правилното им отстраняване, редовното запълване и поддържането им сухи и чисти. Всичко това предотвратява навлизането на бактерии в акрила и причиняването на инфекции.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )
i az ne moga da opazia nokti ot domakinsk rabota , zatova ne pravia manikiur i sum estestvena
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар