IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nail Slugging – новият тренд в маникюрите

2 октомври 2022 13 30

Разбира се, всичко тръгва от TikTok

Снимка: Karolina Grabowska, Pexels

Снимка: Karolina Grabowska, Pexels

Преди началото на пандемията TikTok ни се струваше като поредното глупаво приложение, което не може да ни предостави нещо по-различно от вече съществуващите социални мрежи. По време на изолацията обаче клиповете в новата платформа се превърнаха в спасителен пояс, който ни забавляваше, информираше ни за случващото се в света и ни показваше нови тенденции в красотата, измислени изцяло у дома.

В допълнение на липсващите плашещи новини, които можехме да видим постоянно във Фейсбук, TikTok бързо се изкачи до номер едно в сърцата на феновете и вече дори може да се смята за по-влиятелна социална мрежа от своите предшественици. Но тематиката вътре започна бързо да се изменя, като все повече хора използват TikTok не само за забавление, но и за вдъхновение за следващия си тоалет, прическа, грим и дори вечеря.

Именно така на хоризонта се появи новата тенденция при маникюрите, наречена Nail Slugging. Потребителите в TikTok наскоро откриха, че косата и кожата не са единствените части на тялото, които се нуждаят от хидратация, за да процъфтяват. Nail Slugging е една от най-новите практики за красота и както вероятно се досещате, много прилича на Skin Sugging – тенденция, която включва нанасянето на силен овлажнител върху кожата.

Какво е Nail Slugging?

@lovefreshpaint Been doing this for years, didn’t know it had a name ? #nailcare #slugging #nailinspo #fypシ #foryou #CloroxMistChallenge #nails ♬ Sunny Day - Ted Fresco

Точно така, познахте, Nail Slugging е маникюрната версия на Skin Slugging, при която вазелин или какъвто и да е оклузивен гъст мехлем се нанася върху нокътя и кутикулата за продължителен период в опит да се преборите с увредените, прекомерно обработени или сухи, чупливи нокти. Кожичките ви могат да абсорбират гъсти мехлеми по-добре, отколкото кремове, и поддържането на хидратация в тази област е ключът към здравите нокти.

Какви са ползите?

Накратко, овлажняването на кожичките ги предпазва от изсушаване. Те стават сухи и дехидратирани поради прекомерното излагане на вода – миене на ръце, плуване, миене на чинии, поливане, къпане и всичко друго. Другата причина за сухотата е прекомерното обработване на ноктите с гелове или лакове, стикери за нокти и използването на лакочистител.

@jacquelinekilikita Inspired by @? Dr Charles MD ? @lovefreshpaint @MyTrendyNails #beautyinatik #nailslugging #slugging ♬ Summer Love - Sole Sole

Може да сравните кутикулата с фугиращата смес в банята. Тя предпазва от влага и микроби, но когато това уплътнение бъде премахнато или изсъхне, то става компрометирано. Същото е и с кожичките, които, ако са дехидратирани, позволяват на влагата и мръсотиите да проникнат в нокътната единица и да причинят всякакви проблеми, включително хронична парохиния. Това е зачервяване и подуване на кожата зад кутикулата.

Как да следвате метода?

Самият процес е доста лесен. Най-добрият начин да хидратирате ноктите и кожичките е първо да ексфолирате, точно както бихте направили с кожата. След това нанесете продукт, който има доказани ползи за хидратиране и укрепване на ноктите и кожичките. Можете спокойно да попитате вашия маникюрист за съвет.

@color_camp

Nail slugging is the latest beauty routine taking over the internet ?⚡️What is it exactly? It’s locking in as much moisture to your skin and nails as possible. Here’s how to do it ?✨? 1. Grab a pea-sized scoop of petroleum jelly and lather onto your fingers and around your cuticles. Trust us—a little goes a long way! 2. Apply a few drops of cuticle oil surrounding each cuticle and fingernail. 3. Massage along the cuticle to ensure the oils are locked in. 4. Drift off to sleep and wake up with ultimate hydration.

♬ original sound - Color_camp

Може да последвате ексфолирането с каквото и да е масло за кожички. Експертите обаче съветват да търсите такова, което съдържа витамин Е, тъй като той е чудесен за овлажняване и омекотяване на кожата и се бори с възпалението. Маслата от авокадо и жожоба също биха били чудесни варианти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари