IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кая Гербер: Мама ми даде най-ценните съвети за красота

1 октомври 2022 12 00

Ето на какво я е научила Синди Крауфорд

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Има няколко универсални знака, които отбелязват пристигането на есента – промяната в цвета на листата, уютни пуловери, лате с тиквени подправки и разбира се, по-тъмни, по-богати нюанси на грима. Кая Гербер определено е запозната с последното, след като се превръща в посланик на козметичната линия на YSL и съвсем скоро ще представи новото им червено червило.

„Обичам да нося червено през есента“, казва моделът пред InStyle. Допълва, че рядко комбинира червеното червило с нещо друго, като оставя устните си да заемат централно място във визията ѝ. По думите ѝ, по този начин успява да си осигури жив, есенен и дълготраен цвят по лицето си.

И докато, по толкова много начини, моделът насърчава възприемането на основните тенденции, които идват заедно със сезонната промяна, тя признава, че ѝ липсват някои от традиционните за сезона картини. Като за начало, в Лос Анджелис ѝ липсват есенните пейзажни картини и тъмнозелените хоризонти, които се виждат само по това време от годината. Въпреки природата около нея, Гербер е категорична, че ще направи всичко възможно да усети есента по най-добрия начин.

В тази задача ще ѝ помогнат гримовете, които са подходящи за сезона. „Обичам есенната цветова палитра и тези по-топли тонове“, казва тя. Обяснява, че не носи много грим, но определено има чувството, че през студените месеци посяга към по-червените червила и по-тъмните очни линии. Признава, че обича да експериментира с външния си вид и винаги се влияе от това къде точно се намира. Може например да я видите със смело червено червило по време на Седмицата на модата в Париж, тъй като казва, че парижката красота я кара да посегне към цвета.

В допълнение към промяната на сезоните, Гербер казва, че дрехите в гардероба ѝ също влияят върху избора на грим, но същото важи и в обратната посока. „Ако има визия за грим, която наистина искам да направя, тогава първо ще се гримирам и след това ще избера облекло, което да е най-подходящо“, казва моделът. В момента се старае всичко във визията ѝ да е хармонично и да си пасва като парчета от пъзел.

В резултат от носенето на маски по време на пандемията, много хора усъвършенстваха геометричната очна линия и изкуството на домашното оформяне на мигли. Въпреки това, докато постепенно оставяме коронавируса в миналото, Гербер се съмнява дали тенденциите за красота ще се променят. „Всички се справихме много добре с очите си по време на пандемията, но сега е време да обърнем внимание на устните. Винаги съм харесвала червилото“, казва тя.

Без значение от настоящите тенденции, Кая има няколко изпитани и усъвършенствани трикове за грим, на които винаги разчита. Един от тях е използването на един и същ продукт за няколко неща, което улеснява процеса и по време на пътуване. Например, поставя червилото не само върху устните, но и върху бузите, носа и около очите. По този начин заменя ружа.

След като е в модната индустрия вече от няколко години, е напълно нормално Гербер да е събрала голяма част от знанията си за красота от работата с някои от най-добрите гримьори в света. Разбира се, да имаш емблематичен супермодел за майка, която също има свои съвети за красота, не би навредило. Кая споделя, че майка й Синди Крауфорд ѝ е предала част от своята мъдрост, повтаряйки ѝ постоянно най-важното си правило, което е „по-малкото е повече“.

„Два от най-ценните съвета, които мама ми даде, бяха никога да не докосвам веждите си и да залагам на по-естествен вид. Поради това се чувствам най-добре, когато нося по-малко грим и разчитам на естествената си красота“, казва Гербер.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари