IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр – стъкло по ноктите

31 октомври 2022 13 30

Стилът от 2019 г. се завръща този сезон

IStockphoto

IStockphoto

Търсите ли идеи за есенен маникюр? Освен традиционните декорации с листа, кестени и златисто, може да изпробвате нещо по-нетипично. След стила глазирани като вкусни понички нокти, дойде време на една техника, която познаваме добре от 2019 г. Става дума за стъкления ефект, който се постига по няколко различни начина.

Когато чуете „стъкло по ноктите“, сигурно се сещате за декорациите, които приличат на витраж. Само че тази есен те са доста по-тънки – под формата на специално фолио.

Есенен маникюр – как се постига въпросният стъклен ефект?

Онова, което ви трябва за тази идея, е лак в избран от вас цвят за основа. Отгоре, докато той още не е изсъхнал, се залепват парченцата от фолиото, които предварително сте нарязали. Те трябва да са под формата на различни по големина триъгълници, които да напаснете един с друг. Важното е да оставите разстояние помежду им.

Именно „мозайката“ от цветно фолио се превръща в стъклена – благодарение на холограмния му ефект. Или казано по-просто – цветовете преливат един в друг. И сякаш гледаме стъкло, през което преминава лъч светлина.

Иначе, ако не си правите маникюра у дома, в салона използват прозрачен или цветен гел, върху който поставят парченцата фолио. След това запечатват отгоре и изпичат добре плочките.

Така наречената стъклена техника за вашия нов маникюр произлиза от Корея. Докато преди години основата под фолиото беше по-тъмна, сега е по-актуално да се слагат по-нежни и не твърде натрапчиви тонове.

Ето няколко идеи на маникюр с ефект на стъкло, които да изпробвате:

1. Стъклен неон

Тук върху всяка плочка имаме яркожълт лак с неонов ефект. Ето защо на него му подхожда фолио със сходен.

Може да си купите фолио с неонови цветове, което да нарежете на по-тънки ленти, които да налепите върху всеки нокът. Отгоре може да завършите с топ лак.

2. Нежен нюанс на розовото

Ако предпочетете млечната или матова основа, може да получите един изключително нежен есенен маникюр. Тук акцентът са тънки ленти от полупрозрачно фолио, което играе ролята на стъкло.

3. Ледено стъкло

Тук маникюрът прилича много на лед или бял сладолед, изваден току-що от фризера. За да се постигне стъкленият ефект, се нанася плътен слой бяло на всяка плочка.

За скрежинките или дребните ледени късчета, се нарязва фолио с променящ се цвят на много ситни парчета, почти като брокат. Те се залепят с пинсета върху гел лака или върху обикновения.

Ето и още идеи за маникюр, които да разгледате:

За още новини от света на звездите, модата и красотата следвайте и профила на Tialoto в Instagram и страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари