IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ситен брокат по клепачите – идея за зимен грим

19 ноември 2022 12 00

Минималистичната тенденция е перфектна за празничния сезон

IStockphoto

IStockphoto

Брокат по клепачите винаги е добра идея за грим за празничния сезон. Но докато преди години той бе по-едър, постепенно се смали, за да дойде време за една по-минималистична идея. Именно нея може да използвате за предстоящите празници. Така ще бъдете хем по-естествени, хем с блясък в очите.

Все повече инфлуенсъри показват видеа в Instagram и TikTok, в които виждаме един тренд, който определено ни допада. Чрез него всяка жена може да има по-нежен и елегантен грим. Всичко това благодарение на ситен брокат – под формата на сенки или очна линия.

Според гримьорката Меган Нгуи, една обикновена очна линия или плаваща такава, в която има повече блясък, придава по-въздействащ вид на погледа.

През последните няколко месеца много звезди добавиха брокат към грима си за изяви на червения килим. Но всъщност тенденцията не идва толкова от хайлайфа в САЩ, а по-скоро от Китай. Там много жени, показващи бюти тенденции, се появиха с очна линия със ситен брокат, част от линията на популярни тамошни марки за красота.

Какво ви е необходимо за този неотразим грим?

Ключът към грима с брокат е един основен продукт. Става дума за течна очна линия с изключително ситни бляскави частици. Тя може да се използва за клепачите – вместо сенки или пък за фина очна линия. Някои я комбинират с други сенки, създавайки ефекта на плаващата очна линия.

Дори и да не сте толкова вещи в макиажа, тук няма какво да сбъркате. С брокат трудно ще сгрешите. Той не е като черния молив, който трябва да изтриете, ако изкривите ръката си.

@wholesalesoymilk

They’re from the Chinese brand called Flortte! They have the cutest packaging ??

♬ Cookie - NewJeans

Все пак, очната линия или течни сенки за очи със ситен брокат, трябва да се поставят на точното място. За да намерите идеалното разположение, следвайте линията на очните кухини. „Ако имате по-изпъкнала кост на веждите, където гънката ви вече се вижда, бих следвала тази естествена форма“, обяснява Нгуи. Гримьорката споделя още, че най-добре е да имате блясък в областта между очите и техните кухини.

Имате ли по-изразителни очи, може да ги очертаете отгоре и отдолу с очната линия.

Празничен маникюр – Кортни Кардашян дава идея с брокат

Френски маникюр с повече брокат – ето няколко идеи

Ето няколко идеи за грим с брокат, които да изпробвате:

1. Блясъкът на златото

„Eyelighter“ – нова тенденция за грим

2. Брокат по целия клепач

Идеи за грим – опитайте обратното котешко око

3. Есенни етюди

Есенен грим – кой нестандартен нюанс червило да добавите?

4. Плаваща очна линия

За още тенденции за красотата и бюти съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )