IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суха кожа през зимата: 6 съвета за правилна хидратация

11 декември 2022 10 30

Красотата има нужда от подходяща за сезона грижа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Температурите навън все по-често падат под 10 градуса, което означава само едно – зимата чука на вратата. Колкото и да харесваме снежните пейзажи и коледните празници, сезонът ни поставя сериозни предизвикателства, що се отнася до грижата за кожата. Студеният вятър, сухият въздух, изкуственото отопление у дома и по-топлите душове са истински врагове на хидратацията, която е нужна за красивия ни външен вид.

Както променяме гардероба си с всеки сезон, така трябва да правим и с рутинната грижа за кожата. Смяната на козметиката е задължителна стъпка към постигането на желания блясък, тъй като средата около нас значително се изменя през годината. Колкото и да не ни се вярва, използването на крем не е достатъчно, за да постигнем необходимата хидратация, а твърде топлите душове може да са успокояващи за душата, но не и за кожата.

За да избегнем всички грешки през зимата, е необходимо да обърнем внимание на правилната грижа за тялото. Независимо дали говорим за лицето, врата, ушите, устните, гърдите или краката, всяка една част заслужава необходимото внимание и правилните продукти. Затова ви даваме няколко важни съвета за предстоящата зима, които е задължително да имате предвид, ако искате хидратирана и красива кожа.

Суха кожа през зимата – 6 съвета за правилна хидратация

1. Добавете хидратация към всяка стъпка от рутината си

За хората със значително суха кожа, всеки продукт във рутината им трябва да има някакъв елемент, който увеличава нивото на влага. Почистващият препарат не трябва да е пълен с киселини, а да съдържа хиалуронова киселина и масла, които почистват, но не нараняват кожата. Серумите задължително трябва да са снабдени с пептиди и витамини, особено Е и С, които поддържат кожата ви еластична и мека. Фокусирайте се върху хидратацията с всяка една стъпка.

маска за

Снимка: iStock

Това обаче не означава, че трябва да се откажете от всички ексфолиращи киселини и ретинол. Вместо това инвестирайте в продукти, които не премахват естествените масла от кожата и съдържат овлажняващи съставки. Добавянето на многофункционални овлажнители, масла и хиалуронова киселина в рутината ви, може да помогне за балансиране на изсушаващите свойства на ексфолиращи киселини и ретиноли, като същевременно възстановява хидратацията, за да се придаде плътност на кожата.

2. Включете повече течности в диетата

Пиенето на вода не е единственият начин да хидратирате тялото си. Снабдяването със сезонни плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода също върши работа. Овесените ядки, супите и бульоните, млечните продукти и обикновеното кисело мляко могат да се похвалят с високо съдържание на вода, така че е особено важно да бъдат част от хранителния ви режим.

3. Ограничете горещите душове

Дерматолозите препоръчват използването на топла или хладка вода, ако сте склонни към дразнене и сухота на кожата. Ако все пак искате да се къпете с гореща вода, опитайте се да ограничите времето в банята. След това задължително нанесете овлажняващ крем или масло. Също така трябва да избягвате да се къпете всеки ден, особено ако не сте тренирали и не сте напускали дома си. По този начин ще избегнете прекомерното търкане и изсушаване.

4. Оставете кърпите настрана

халат, мокра

Снимка: Pixabay

Вместо да излизате изпод душа и веднага да използвате кърпата си, за да изсушите кожата, опитайте се да оставите вода за максимално време, включително и върху скалпа. Може дори да завиете косата си в специална кърпа, за да поддържате кичурите хидратирани и здрави. Ако все пак не можете да стоите мокри дълго време, не търкайте, а леко попивайте водата с потупващи движения. Използвайте колкото се може по-меки кърпи, за да минимизирате дразненето.

5. Не забравяйте краката и ръцете

Само защото сезонът на педикюра си отиде, не означава, че е време да спрете с хидратирането и ексфолирането на краката. Подарете си есенно-зимна грижа с ексфолираща маска, след което нанесете богат овлажнител и запазете всичко това с дебели чорапи за през нощта.

крем за

Снимка: iStock

Забелязвате, че кожата на ръцете е по-груба заради студа, сухия въздух и постоянното миене? Накиснете ги в топла вода, използвайте ексфолираща маска или скраб, след това нанесете овлажнител и спете с ръкавици.

Съвети за красота: Как да се грижим за кожата при поява на екзема

Съвети за красота: Алпийските съставки ще спасят сухата ви кожа

Защо кожата ни сърби през сухото време?

6. Скалпът

Ако изпитвате сухота по лицето си, вероятно същата картинка се наблюдава и върху скалпа. Независимо дали страдате от суха или мазна коса, вероятно имате натрупване от продукти, масла и раздразнение. За да се борите с всичко това, третирайте скалпа си по същия начин, както го правите с лицето и си създайте рутина.

скалп istock

Снимка: iStock

Първо, съсредоточете се върху хидратиращи шампоани, които осигуряват нужната влага още от самото начало. След това нанесете дълбок балсам, който може да използвате от скалпа до краищата на кичурите. Добавете и скраб, за да се отървете от натрупването на продукти.

Освен рутината, опитайте се да ограничите до минимум пипането и чесането на скалпа. Това само ще причини допълнително омазняване и дразнене.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари