IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с розова глина – кои са нейните предимства за кожата?

7 ноември 2022 11 00

Тя е идеална за ексфолиране на мъртвите клетки

IStockphoto

IStockphoto

Маска за лице с розова глина е средството, с което ще насърчите ексфолирането на вашата кожа тази есен. Да, тези в магазина са по-популярни, но по-добре е да си я направите у дома. И за целта ще ви трябва въпросната основна съставка, която може да откриете във всяка аптека. Тя е много евтина и ефикасна.

За разлика от някои други, розовата глина не намалява естествения мастен слой на кожата. Поради своята мека текстура и неутрално рН, тя е добър естествен ексфолиант за кожата. Той помага за нейното цялостно възстановяване и пречистване. Все пак, ако имате мазна или комбинирана, е по-добре да включите зелена глина в рутинната си грижа.

Розова глина – какво представлява?

Тя се прави от червена и бяла глина, главно каолин. Първоначално каолиновите глини са открити в китайската долина Gaoling. Думата „каолин“ идва от мандаринската дума „Gaoling“, което означава „висок хребет“. Докато тогава са се добивали само по тези места, днес се употребяват широко навсякъде по света.

розова глина,

IStock

Каолиновата глина е естествен емолиент, който може да се нанася върху кожата външно, за да я омекоти. Тя често се включва в продуктите за красота, тъй като е ценена за това, че е естествено богата на минерали като магнезий, арсен и цинк.

В азиатската и австралийската грижа за кожата маските с розова глина са доста популярни. В Европа те стават все по-търсени заради тенденцията за грижата за кожата на естествена основа.

Маска за лице с кафе – за по-блестяща и млада кожа

Маска за лице – какво става, когато я оставите за по-дълго?

Направи си сам: Маска за лице от куркума и мед

Какви са ползите от маска за лице с розова глина?

Всяка една маска, в която има розова глина, има различни предимства за лицето. Включително абсорбиране на излишната мазнина и намаляване на акнето, според данни от съвременни изследвания. От друга страна глинените маски за коса също могат да бъдат полезни.

Пречистване на порите и намаляване на пъпките

Розовата глина, както и каолиновата, изглаждат и омекотяват кожата. Първата по-конкретно, изтегля мръсотията, примесите и прекомерните мазнини от по-дълбоките слоеве на кожата. Така предотвратява петна и създава илюзията за по-малки пори.

Маска с розова глина е задължителна за всеки, който има мазна кожа или такава от смесен тип. Бързо матира тена, като попива маслото и премахва елементите, които пречат на естествения блясък на лицето.

Стяга и омекотява кожата

Маските за лице с розова глина са чудесни за подобряване текстурата на кожата и предотвратяване на симптомите на стареене. Те правят лицето по-стегнато и блестящо. Доказано е, че помагат при първи признаци на стареене, защото увеличават производството на колаген, стягат кожата и намаляват фините бръчици.

маска за

IStock

Розова глина за естествен блясък

Въпросната глина съдържа съставки, които подобряват вида на кожата. Те осъществяват нежно ексфолиране, при което падат мъртвите клетки и насърчават растежа на нови.

Маска с глина – любимата на Дрю Баримор срещу пъпки

Бюти съвети: Бентонитова глина за мазна кожа и скалп

Колаген – как да си го набавите за по-здрава кожа?

Абсорбира излишните масла

Всяка маска за лице с розова глина има повишена концентрация на желязо и минерали, което я прави идеална за почистване и изсветляване на кожата. Макар че е изключително фина, тя може да абсорбира мазнини, което помага за дълбокото почистване на себума, който се натрупва в порите на кожата и повишава нейната еластичност като цяло.

глина, розова

IStock

Бонус – за какво да внимавате при употребата на маската?

Както стана ясно, розова глина ще откриете във всяка аптека или биомагазин. Достатъчно е да смесите само 1 малка лъжичка с вода до получаването на каша. Нея нанесете върху добре почистено лице.

Ако искате да изпробвате тази глинена маска, тогава си я направете до два пъти седмично. Според предупрежденията на дерматолози, ако прекалите с нейното използване, ще изсушите кожата си.

Способностите на супер нежната розова глина за изсветляване и детоксикация на кожата са изумителни. Тя не запушва порите, като е най-подходяща за нормална към мазна кожа. Но става и за другите типове, ако се ползва веднъж седмично.

Обикновено, преди да сложите розовата глина върху цялото си лице, си направете тест за пластир, с което ще предотвратите алергична реакция.

Този текст има информативен характер и не може да замести консултацията ви със специалист.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари