IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празнични прически: 7 стила, които да изпробвате

24 декември 2022 16 30

Време е за нещо хубаво, елегантно и стилно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Има нещо в този прохладен декемврийски въздух, което изисква сезонен, празничен привкус. Независимо дали става въпрос за вдигане на тост за добре свършена работа с чаша напитка или изливане на твърде много чаши шампанско на пищна галавечер покрай Коледа и Нова година, всяко събитие е изпълнено с празнично настроение и няма по-добро време да добавите блясък и стил към външния си вид.

За да поддържаме веселието високо и напрежението ниско, ние имаме няколко интересни и красиви предложения за празнични прически, които можете лесно да направите в уюта на собствения си дом или където и да ви отведат празниците. За ваше щастие, сме събрали визии, които не изискват много усилия, но пък правят силно впечатление на всички около вас.

Празнични прически – седем стила, които да изпробвате

1. Украсени плитки

Плитките са лесен начин да превърнете дори най-обикновената конска опашка в нещо красиво и различно. Френските плитки са страхотни прически, защото може да бъдете креативни с аксесоарите за коса, които да използвате. За празнична визия добавете акценти с фиби на гърба на вашата френска плитка или комбинирайте две цветни метални фиби, за да създадете нещо по-впечатляващо.

Не се ограничавайте само до френските плитки. Рибешките опашки и традиционните плитки с три нишки са също толкова добри и осигуряват страхотна основа, която наистина позволява на украшенията да блеснат. Не забравяйте да защитите външния си вид с лак за коса със силна фиксация, за да запазите всичко на мястото му по време на бурните танци в коледната и новогодишната нощ.

2. Висок кок

За естествено плътна и текстурирана коса лесният висок кок е друга прекрасна опция за празниците, която изисква малко усилия, но със сигурност ще привлече вниманието на околните. Ако имате права коса, но искате да опитате прическата, просто вземете маша и увийте произволни кичури в редуващи се посоки, за да създадете съвършено несъвършена основа.

Съберете косата на опашка в темето на главата си, като издърпате кичури, които ще висят надолу и ще рамкират лицето. Закрепете краищата на опашката с малък ластик на около 2 сантиметра от основата и го използвайте, за да закрепите и хлабаво да увиете опашката около него с кръгови движения. Напръскайте с лак за коса, за да укротите хвърчащите коси и да придадете допълнителна издръжливост, след което закрепете с фиби. Завършете с украсена лента за глава или няколко блестящи шноли.

3. Различна конска опашка

Има безкрайни начини да актуализирате ежедневната си конска опашка за празничния сезон и със сигурност ще можете да намерите точния стил за вас и вашите фризьорски умения.

Ако искате да изпробвате този дизайн, подгответе косата с изглаждащ крем, за да ви бъде по-лесно събирането на една елегантна опашка. Нанесете продукта от корените до краищата, за да направите перфектна основа. Оттам можете да поддържате нещата прости с класическа конска опашка – за да я създадете, разделете косата си на две секции и завъртете двете страни назад, преди да ги свържете по средата с ластик. За по-елегантен вид, опитайте да направите две плитки в най-външните ъгли на косата си и да увиете тези две части надолу по ствола на главата. И ако търсите нещо, което е по-празнично, но е лесно за постигане, опитайте плитките с балончета, както е показано на снимката.

Плитките с балончета са едни от любимите на звездите през последно време. След като сте подготвили косата със стилизиращ крем, оформете една загладена опашка на желаната от вас височина и я закрепете с ластик в най-високата точка и възможно най-близо до скалпа. Увийте друг ластик на няколко сантиметра по-надолу по опашката. Поставянето на ластика до голяма степен зависи от дължината на косата и поддържането на еднакво разстояние между всеки балон. След като всички ластици са поставени, използвайте пръстите си, за да издърпате всяка част. Това разхлабва косата и създава множество „мехурчета“ с възможност за персонализиране на външния ви вид в зависимост от това колко обемни секции искате. Завършете с лак за коса.

4. Класически къдрици

Съчетайте класическото червено червило с големи, изпъкнали къдрици за празнична визия, която никога няма да излезе от мода. За да придадете на тези къдрици актуализация за новата година, изберете по-свободни и живи вълни. Просто добавете спрей за обемни къдрици към влажна или суха коса и оставете да изсъхне. За да засилите ефекта, можете да завъртите кичурите си около пръстите. Можете също така да използвате маша или преса, за да добавите още повече накъдряне.

5. Шиньон с привкус

Имате няколко излишни подаръчни панделки този сезон? Не ги изхвърляйте – прибирайте ги, защото ще са ви от полза в създаването на прически за Коледа и Нова година. Може съвсем спокойно да ги използвате като забавни аксесоари за коса, за да добавите женствен привкус към класическия шиньон.

Съберете косата на ниска опашка и я увийте с ластик за коса. Приберете кичурите към основата, за да направите единичен кок, след което издърпайте краищата през средата на кока, оставяйки ги свободни и „стичащи“ се покрай главата. Закрепете с още един ластик, който можете да покриете с панделка, създавайки идеята за коледен подарък.

6. Права коса

Гладкият и елегантен външен вид с път по средата винаги е на мода. Независимо дали е с дължина до брадичката или стига чак до долната част на гърба, тази визия излъчва елегантност и изтънченост.

Уменията за изправяне на косата са ключови тук. Използвайте спрей за изглаждане на кичурите, който притежава и топлинна защита. По този начин хем ще предпазите косата от изтощение, хем ще се сдобиете с блестящ вид. Уверете се, че пътят ви е точно по средата, за да издигнете визията на още по-високо ниво. Можете също така да приберете предните кичури зад ушите, за да имате по-прибран вид.

7. Празнична опашка

Прическата „50-50“, която включва наполовина вдигната и наполовина пусната коса е класика, която може да бъде променяна по милиони начини. За да създадете визия от 90-те години, ще трябва да накъдрите косата си, ако не сте с естествени къдрици. Започнете с хоризонтално разделяне на косата от ухо до ухо и след това сресване на горната половина на косата във висока конска опашка. Не забравяйте да напръскате основата на конската си опашка, докато я събирате, за да поддържате нещата спретнати и да придадете на прическата известна устойчивост.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари