IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безупречен грим за празниците – следвайте тези експертни съвети

29 декември 2022 12 00

За прекрасен външен вид, независимо къде ще прекарате Нова година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки се наслаждава на празничния сезон по свой уникален начин. Независимо дали се излежавате на дивана вкъщи със семейството, създавате нови спомени с половинката, или посещавате бляскави партита, в даден момент всички искаме да изглеждаме и да се чувстваме страхотно.

Един лесен начин да се почувствате празнично и спретнато е с грим, където сезонните тенденции и идеи са в изобилие. Все пак може да откриете, че независимо колко червени червила или блестящи хайлайтъри притежавате, гримът ви изчезва в определена част от деня и изисква досадно повторно нанасяне. Добрата новина? Не е нужно да губите време, което може да бъде прекарано на дансинга или в правене на красиви снимки с приятели, в притеснение за грима си.

Именно затова ви даваме няколко експертни съвета за по-лесно поддържане на грима по време на празниците. Много е важно да следвате тези стъпки, за да предотвратите досадни проблеми и да не разваляте настроението си по време на партито.

Безупречен грим за празниците – следвайте тези експертни съвети

1. Не пренебрегвайте подготовката

Може да ви се стори инстинктивно подходящо да поставите продукти върху готовия си грим, за да го запазите на място, което не е грешно, но осигуряването на основата ви е най-важното нещо, което трябва да имате предвид. Според Еди Дуйос, подготовката на кожата, или липсата на подготовка, обикновено е основният виновник за несъвършения грим.

„Подготовката на кожата е един от ключовите фактори, които могат да повлияят на вашия грим“, казва Дуйос. По думите му, много хора са склонни да прекаляват със серуми и масла за лице, от които може дори да не се нуждаят.

Когато правите рутинната си грижа за кожата, преди да нанесете грим, Дуйос казва да избягвате серуми и кремове, които само ще накарат основата ви да остане по повърхността на кожата, а не да попие в нея. Запазете богатите процедури за грижа за кожата за през нощта и поддържайте лицето си възможно най-чисто през деня.

грижа за

Снимка: iStock

Съсредоточете се върху продукти, насочени към хидратация и проблеми с текстурата, ако имате такива. Витамин С е чудесен вариант за употреба през деня, но бъдете сигурни, че не е суспендиран в тежък серум или масло. В крайна сметка поддържането на семпла грижа за кожата е най-добрият план за създаване на дълготраен грим.

Ако имате време, Джулия Сон съветва да отделите малко внимание и на масажирането на продуктите в кожата. Това активира притока на кръв, помага да контурирате лицето и да се уверите, че кожата напълно абсорбира всеки един продукт, а не го оставя върху повърхността си. Макар масажът да изглежда като допълнителна стъпка, той може да направи огромна разлика в това как изглеждате и се чувствате преди партито.

2. Грундът е ваш приятел

След като вашата грижа за кожата е приключена, е необходима допълнителна подготовка преди създаването на цялостната визия. Експертите са съгласни, че не трябва да пестите от грунд на този етап, като тук може да са ви необходими няколко опита, за да намерите правилния си продукт. Важно е да потърсите съвети от професионалисти, за да разберете коя точно формула е подходяща за вашата кожа.

3. Наслояване

След като грижата за кожата и грундът ви са готови, Дуйос казва да нанасяте грим на тънки слоеве, вместо да намазвате силно.

фон дьо

Снимка: iStock

Първо е ред на тънък слой фон дьо тен, за да постигнете пълно покритие на кожата без да изглеждате пълни или с прекалено много продукт. След това е добре да използвате смесица от оцветен овлажнител и грунд за постигане на естествена визия, която издържа цял ден. Разбира се, за да сте сигурни, че сте избрали правилната комбинация от продукти, най-вероятно ще са ви нужни няколко опита, но не се отказвайте – правилният вариант е някъде там.

4. Пудра или спрей

Още една стъпка, която не трябва да пропускате, е задържането на грима на едно място. По думите на експерти, това е от решаващо значение за безупречна визия през целия ден. Тук имате две възможности – чрез използване на фиксиращ мист или пудра, за да задържите грима си. Всичко се свежда до вашите предпочитания.

гримове, пудра

Снимка: Pixabay

Сон препоръчва да нанесете фиксираща пудра върху грима си, особено ако използвате течни и кремообразни формули. Мур допълва, че има разлика между фиксираща и завършваща пудра, като може да използвате и двете заедно за максимални резултати. Първата фиксира грима ви на едно място, а втората е създадена, за да придаде на визията ви безупречен завършек. Опитайте първо да нанесете фиксираща пудра и след това леко да поръсите завършваща пудра.

Коледна красота – грим и прическа, вдъхновени от звездите

Коледен грим: 3 идеи от Гуен Стефани

Зимен грим – как да изглеждате като красив снежен ангел

5. Игра с цветовете

Празниците са чудесно време да си поиграете с цвета, но ако търсите трайни резултати, изберете формули, създадени да издържат. Добре е да заложите на водоустойчиви продукти, за да сте сигурни, че няма да бъдете с размазан грим на втория танц на партито.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари