IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети: Как да имате течна коса като на Джей Ло?

18 март 2023 16 30

Стилисти дават своите съвети за популярния ефект при прическите

БГНЕС

БГНЕС

Джей Ло е една от звездите, които показват перфектната си грива в социалните мрежи. Тя и други известни личности харесват ефекта „течна коса“, който доби популярност от TikTok. Чрез него кичурите сякаш са блестяща струя вода.

Дакота Джонсън, Ким Кардашян и Зендая са други звезди, които все по-често се появяват с такава лъскава и съвършено гладка коса.

Подобно на огледалното покритие, което получавате с тенденцията за стъклена коса, течната е копринена и няма нито една къдрица, казва стилистът Джером Лордет. Той посочва, че стилът подхожда най-много на дами с дълги коси, но не е изключено да бъде направен и на тези с чупливи или по-къси.

„Течната коса изглежда като тази на Рапунцел от книгата с приказки – дълга, плътна, здрава и същевременно „сочна“ коса, която „изтича“ като вода от скалпа ви“, казва колористката Джулиана Олмайер.

Косата на Джей Ло например е течна, но не изглежда мазна или твърде тежка. Нейната текстура е мека и гладка също като тази на Ким Кардашян. Според специалистите, трендът може да се използва от жени с различни цветове на прическите. Но ако са с чуплива или къдрава коса, ще имат нужда от повече време и допълнителни стилизиращи продукти.

Ето как да си направите лъскавите кичури на течната коса в домашни условия:

1. Добавете малко блясък

Ако предвиждате подстригване в салона, планирайте лечение с кератин или друго средство за добавяне на малко блясък и гладкост на косъма. Този вид продукти запечатват кутикулата, добавят мекота и същевременно усилват цвета.

По думите на Олмайер, чрез гланц може бързо и лесно да добавите блясък към косата си и той да се задържи поне до два месеца.

2. Погрижете се за здравето на косата си

За да имате течна коса, трябва да помислите и за подхранване на косъма и скалпа. Изберете подходящо масло, което да втриете в корените. След това може да сплетете косата на плитка или да я приберете в шапка.

@coco_and_eve Get LIQUID HAIR at home easily with #cocoandeve Sweet Repair Hair Mask✨ #hairtok #summermusthaves2022 #keratin #keratintreatment #shine #foryou ♬ original sound - summer ꨄ

След като оставите маската да подейства, можете да отмиете с хладка вода и да добавите балсам за овлажняване.

Течна коса – новата тенденция при прическите

3. Нанесете серум за течна коса

Ако все още не сте ползвали серум за коса, време е да си купите такъв. Той действа подобно на маслото, като може да предотврати къдрене.

Ако не можете без сешоар, нанесете кристали или някакъв друг агент, предпазващ косъма от по-висока температура.

4. Ползвайте кръгла четка

За да стане косата течна, трябва да постигнете нейната перфектна гладкост. Това може да стане с кръгла четка. После завършете със студена струя въздух върху всяка секция, за да затворите кутикулите и да задържите блясъка.

После внимателно прокарайте пръсти през косата. Може да добавите малко естествени масла. А ако пък ползвате четка с косъм, ще ги разпределите по-равномерно.

боядисана коса,

IStock
Дълга коса – колко често трябва да я подстригвате?

Масло за коса – 6 вида, които да изпробвате

5. Включете пресата, ако косата ви е суха

Ако искате да изправите всеки сноп от косата ви с преса, се уверете, че тя не е влажна. Ползвайте уреда, само ако кичурите са изсъхнали добре, за да не я увредите. Хубаво е внимателно да я разделите, като започнете изправяне от долните пластове към горните.

Избягвайте лакове за коса и други подобни стилизанти, които ще ви отдалечат от течния ефект на косата.

За още тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари