IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата през пролетта – шест тенденции, които да следвате

19 март 2023 10 30

Как най-плавно и правилно да преминете от зима към пролет

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Точно както бихте променили гардероба си от зимен към пролетен, адаптирането на вашата рутинна грижа за кожата към променящите се сезони е естествена необходимост. И за всеки, който е прекарал последните дни на зимата в борба със суха и дразнеща кожа, промяна към по-малко тежки овлажнители е добре дошла.

Мотото в света на красотата тази година е, че матът се завръща, но с модерен подход, ориентиран към грижата за кожата. От продукти като грундове и подхранващи маски за устни до тенденции от TikTok като наводняване на кожата, нито една техника в грижата за по-хубав външен вид не е изключена.

Не сте сигурни какво да добавите в ежедневието си през пролетта? Ние сме се погрижили за вас, събирайки на едно място шест тенденции, които да опитате този сезон. От подхранващи мистове за лице, които задържат влагата, до слънцезащитни решения за всички типове кожа и задължителните маски за устни, има много интересни продукти за красота и тенденции в грижата за кожата, които ще ви помогнат да превърнете вашето лице от страхотно в превъзходно.

Както при всички промени в режима на здравеопазването или грижата за кожата, никога не е лоша идея да се консултирате с вашия лекар или дерматолог. Също така тествайте продуктите върху малка част от кожата, преди да ги използвате, за да разберете дали не сте алергични.

Шест пролетни тенденции в грижата за кожата

1. Наводняване на кожата

@tonic15 If you love Skin Flooding you’ve got to try this mega-hydrating, glow-giving K-beauty skincare routine now! Skin flooding has always been a part of the Korean approach to great skin. Try it now! #tonic15 #kbeauty #skinflooding #skincare #skincareroutine #koreanskincare #koreanbeauty #hydratingskincare #glowskin ♬ Gameboy Color - Drax Project

Една от най-големите тенденции в TikTok за грижа за кожата в момента е наводняването на кожата. Въпреки драматичното и странно име, този трик е сравнително лесен. Когато нанесете вашите продукти за грижа за кожата върху влажно лице, се смята, че можете да подобрите абсорбацията и следователно да заключите повече влага в кожата си. Използването на хидратиращ мист между всяка стъпка прави следването на тенденцията изключително лесно.

2. Облачна кожа

По същество ребрандирана версия на мекия матов грим, облачната кожа е златната среда между манията от 2020 година по блестящата свежа визия и сухата основа от 2016 година. Най-новата тенденция в гримирането е изцяло за матов, но не и плосък грим с кадифено, размазано покритие, а силната рутинна грижа за кожата е ключът към избягването на състарен вид.

@victorialyn Cloud Skin Makeup!☁️ Loving these soft matte looks @hungvanngo ? Would you try this spring trend? #makeup #beauty #foundation #cloudskin ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

За да постигнете този модерен матов стил, подгответе добре кожата си със серум и овлажнител, подходящи за вашия тип кожа, след което нанесете и размажете грунд, завършвайки с матиращ фиксиращ спрей.

3. По-леки овлажнители

крем за

Снимка: iStock

Тъй като времето започва да се затопля, ние сме по-малко загрижени за защитата на кожата от суровия студ и е време да забравим за тежките овлажнители. Вместо това преминаваме към по-леки формули за здравословна доза хидратация, която няма да остави кожата ви мазна. Независимо дали предпочитате гел или крем, намерете лек овлажнител, който ще се хареса на кожата ви.

4. Маска за устни

Ако прекарвате поне малко време от ежедневието си в TikTok през последната година, вероятно сте виждали тенденцията за маска за устни. Знаменитости като Кендъл Дженър, Брук Шийлдс и Кая Гербер обожават това лечение с масло от ший и витамин С. Продуктът е предназначен за нанасяне и оставяне за през нощта, за да хидратира устните, докато спите. Може обаче да ползвате маската и като балсам за устни през деня за допълнителна хидратация.

@dermdoctor Laneige Lip Sleeping Mask #laneigelipmask #skincare #dermatologist #chappedlips #glowup #skincareroutine ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Въпреки че старомодният вазелин също е ефективен, използването на маска за устни никога не е излишно, особено ако искате да увеличите хидратацията си.

Грижа за кожата – какво е ретинол сандвич и защо трябва да го пробвате?

Грижа за кожата: 5 грешки, които правите вечер

Грижа за кожата: Митовете, в които не трябва да вярвате

5. Лепенки под очите

колаген, пачове

Снимка: Pexels

Лепенките под очите винаги са били смятани за нещо, което се предлага само в луксозните спа салони. Сега обаче все повече марки започват да ги произвеждат и ги предлагат на достъпни цени, предоставяйки ни възможност да се възползваме от ефектите им у дома. Съветът ни е само да съхранявате лепенките в хладилника преди използване, за да усетите успокояващ охлаждащ ефект.

6. Слънцезащита

слънцезащита, SPF,

Снимка: iStock

Сега, когато прекарваме повече време на открито, е изключително важно да използваме слънцезащитни продукти. Това може да не е магическа пръчка за премахване на фините линии и бръчки, но помага за предпазване на кожата от увреждане от слънцето в дългосрочен план. Освен овлажнители и други козметични продукти със слънцезащита, обикновеният слънцезащитен крем е задължителен във всяка ежедневна рутинна грижа за кожата не само през пролетта, но и през цялата година.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари