IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за маникюр – изграждащ гел за по-силни и здрави нокти

12 октомври 2023 17 40

Какво представлява той

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Бадемовидните нокти със средна дължина са предпочитани от по-голямата част от дамите в момента. Те са достатъчно дълги, за да осигурят място за красив дизайн, но не чак толкова, че да изглеждат странно или да ни пречат при ежедневни дейности. Предизвикателството тук е да поддържаме този външен вид по-дълго, но това рядко се получава, тъй като нокътят започва да изтънява с времето и лесно да се чупи. Това кара голяма част от дамите да преминат към изкуствени нокти, които никога няма да се счупят и предлагат същата дължина като естествения маникюр. 

Ако обаче вие не сте фенове на залепващите се изкуствени нокти и се опасявате да не нараните естествения си маникюр, имаме решение за вас – изграждащ гел

Изграждащият гел е вид заздравяване на ноктите, което осигурява здравина, дължина и форма на естествените нокти за повече от три седмици. Системата с четка в бутилката е по-удобен и гъвкав вид за подобряване на ноктите и е перфектна за активен начин на живот, който изисква подсилване и защита. Тази услуга е защитна, дълготрайна и трансформираща. 

Изграждащият гел прави ноктите ви неразрушими. Така че може спокойно да отидете на тренировки, на поход, да се катерите по планина, или пък да си играете с детето без да се притеснявате, че едно грешно движение може да нарани маникюра ви. 

Изграждащ срещу обикновен гел

Обикновеният гел може да осигури на ноктите красив цвят и лека защита, но няма да промени дължината или формата на ноктите, нито пък да осигури силно укрепване на слаби или повредени нокти. Изграждащият гел е изключително универсален и може да придаде форма на ноктите ви по ваше желание, като същевременно ви помага да оставите естествените си нокти да израснат отдолу. 

Как действа изграждащият гел

Изграждащият гел е алтернатива на акрила и твърдия гел за изграждане и извайване на удължения за нокти с мек гел. Нанася се като мек гел направо от бутилката, но се носи като твърд гел по отношение на дълготрайност. Някои изграждащи гелове се нанасят върху слой гел основа, докато други се нанасят направо върху естествения нокът. 

@nailzkatkat

Natural nails ??

♬ Married Life (From „Up“) - Geek Music

След като имате изграждащ гел върху ноктите си, можете да ги запълвате и поддържате на всеки две до три седмици, докато естественият ви нокът расте. Маникюристът просто ще премахне горния слой гел лак, ще запълни долния ръб, ще възстанови баланса на нокътя и ще нанесе отново цветен гел или ще нарисува нещо отгоре

Когато сте готови да се върнете към естествените си нокти, можете да премахнете удълженията, като ги накиснете. Тъй като по-голямата част от щетите от удължаването на ноктите идват от процеса на премахване, наличието на формула за накисване помага за минимизиране на щетите. 

Омбре маникюр – как да си го направите у дома

Нов маникюр – опитайте нокти със структуриран гел

Маникюр за начинаещи – как да изберете един от седемте вида

Ползи от изграждащия гел

1. Сила

Изграждащият гел действа като броня, правейки ноктите ви по-устойчиви на счупване. По принцип ноктите се състоят от мъртъв кератин и ако бъдат оставени на открито или са изложени на вода, са склонни да се износят, напукат или счупят. Използването на изграждащ гел помага на нокътя да остане правилно покрит, кондициониран и поддържан. 

2. Възстановяване

@vbeautypure Have you tried it? #buildergelnails #nailtutorial #beginnernailtech ♬ Strawberry - Prod. By Rose

Когато счупите нокътя и върхът му се откъсне, но не се отдели напълно, можете да използвате изграждащ гел като лепило, за да слеете двете части отново. 

3. Дължина

Изграждащият гел може да се използва за създаване на по-дълги нокти. За да направите това, вашият маникюрист ще започне с поставяне на подвижни форми върху ноктите ви, като се увери, че са плътно прилепнали към линията на свободния ръб. След това той ще рисува върху гела покрай вашите естествени нокти в желаната от вас форма. След като изсъхнат, формите могат да бъдат отстранени и вашият маникюрист да изпили и оформи ноктите, за да станат перфектни. След това са готови за полиране. 

За още съвети за красота и маникюр последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари