IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за зима 2023/2024 – горещият шоколад е на мода

27 декември 2023 12 00

Как да го включите във визията си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато става въпрос за боядисване на косата през зимата, много хора инстинктивно гравитират към по-тъмните нюанси. При по-хладно време и по-уютна атмосфера, по-тъмните цветове на кичурите спомагат за създаване на по-мрачно усещане, което съответства на околната среда. Въпреки че има множество цветове, които са подходящи за сезона, един се отличава най-ярко – горещият шоколад.

Горещият шоколад е идеалният нюанс за хора, които търсят по-тъмен тон с много измерения и дълбочина. Докато другите мрачни цветове понякога излизат от мода, горещият шоколад е ключът към безвременен, наситен нюанс на косата. 

С всички други тенденции в цветовете, вдъхновени от храни и напитки, като черешово-кестенявата коса, която се появи през пролетта, съвсем естествено е и зимата да има своя луксозна прищявка. Горещият шоколад въплъщава в себе си всичко онова, което изпитваме при първата глътка от топлата напитка – уют, удоволствие и щастие. Така се създава цвят за косата, който ще впечатлява през целия сезон. 

Тази тенденция също е хубава, защото позволява повече гъвкавост от по-тъмните цветове, които могат да станат твърде скучни или да им липсва адаптивност към вашия собствен стил. За щастие обаче боядисването в шоколадовокафяво може да пасне на всяка личност и може лесно да я преработите, за да отговаря на желаните от вас цели за външен вид. 

Горещият шоколад е устойчив цвят

Наситената, тъмношоколадова брюнетка е идеалният вариант, ако търсите правилния тъмен цвят на кафявото, за да изглеждате уютно и елегантно през цялата зима. Нюансът притежава нотки на кафяво в наситен, дълбок тъмен тон, който изглежда много близък до черния. Въпреки това, за разлика от мрачно черната коса, кафявите нюанси на горещия шоколад правят визията да изглежда по-устойчива на променящите се тенденции. Фините акценти също могат да добавят измерение. 

Подходящ е за къдрава коса

Подобно на други цветове за коса, които осигуряват дълбочина и измерение, нюансът на горещ шоколад е идеален за всички текстури. Независимо дали косата ви е естествено къдрава или накъдрена чрез топлина, този шоколадов нюанс е идеален за добавяне на повече елегантност към кичурите ви. Съчетаването на по-светли с по-тъмни нюанси върху къдриците може да направи да се отличават една от друга. 

Лек шоколадов нюанс

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaye Bassey (@kayebassey)

Не всички нюанси на горещия шоколад трябва да са мрачни и тъмни – те също така могат да бъдат по-светли, ако това е желанието ви. Кажете сбогом на черния шоколад, за да приветствате млечния. Избирането на по-светъл нюанс пак ще придаде на косата ви допълнителен обем и текстура. Въпреки че мнозина избират по-тъмните цветове за зимата, няма причина по-светлите да не носят същия уют и шик. В края на краищата, горещият шоколад се предлага в множество вариации за пиене, така че същото важи и за косата. 

За къса коса

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pjusy (@perrinejusy)

Оформянето на къса коса може да бъде предизвикателство, когато искате да ѝ придадете пълнота и обем. Често може да изглежда сплескана и скучна, но динамичният цвят, като горещ шоколад, може да добави малко пълнота дори към най-късите кичури. С комбинация от светли и тъмни нюанси, можете да получите интересна прическа, която ще направи косата ви да изглежда гладка и обемна всеки ден. 

Време за промяна – цветовете за зимата, в които да боядисате косата си

Идеи за прически – стилове, които да направите, без използването на топлина

Къдрав боб – прическата, която не остарява

Тъмнокафяво със светли кичури

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Kes (@nikkkkes)

Създаването на кичури е чудесна техника, с която да направите косата си по-елегантна, когато я потъмнявате. Добавянето на акценти тук може да повдигне определени участъци и да си поиграе с контраста и сенките. Тази техника прави косата ви да изглежда по-плътна, отколкото е в естествената си визия. Акцентите също могат да придадат блясък на кичурите, който се отразява от слънцето. Това ви кара да изглеждате още по-елегантни на работа, в кафенето или където и да е другаде. 

За още новини от света на красотата, звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари