IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите тенденции в красотата за 2024 година

11 февруари 2024 10 30

Какви визии ще са на мода

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През 2023 година сякаш всеки месец пристигаше с нова тенденция за красота. Лате грим. Вампирски процедури за лице. Всеки вид гримиране, свързано с храната, за което може да се сетите – домати, ягоди, мандарини. Ако сте се чувствали затрупани от всички микротенденции, които дойдоха и изчезнаха в пространството за красота миналата година, не сте сами. За щастие, тази година се очаква малко по-спокойно протичане на нещата и по-дълго задържане на тенденциите при гримирането. 

От разхвърляна, размазана очна линия до всичко в синьо – теченията в грима за 2024 година са едни от най-вълнуващите досега. 

Най-големите тенденции в красотата за 2024 година

Гръндж естетика

Според гримьорката Емили Хигинс, която работи с редица известни личности, топтенденцията, за която трябва да бъдете нащрек през новата година, е размазаният, груб грим на очите, като много внимателно завръщане към външния вид на парти момичетата от 2000-те години. Видяхме как естетиката „чисто момиче“ се изстреля до върха на класациите в последните години, но сега сме готови да обърнем нещата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAR ? (@heya.itsmar)

Гръндж естетиката процъфтява напоследък заради герои от Венеция от филма Saltburn. За вдъхновение може да помислите за Ефи Стонем от сериала Skins или дори за ежедневната визия на Джулия Фокс. За да следвате тенденцията, Емили препоръчва да добавите плътна черна очна линия, нанесена без прецизност, плюс малко спирала за обем. 

Изразени омбре устни

За тенденция, която лесно може да включите в един по-мек грим, Емили препоръчва да се вгледате в дръзките устни, които ще са на почит през 2024 година. Тя съветва да не се страхувате да добавите малко контраст и цвят. Омбре устните се постигат по-лесно, отколкото може да изглежда на пръв поглед. За вид на „черешова кола“, от който знаменитостите не могат да се откажат, очертайте устните си с тъмнокафява очна линия и нанесете отгоре червен гланц. 

Синият цвят е на почит

Още през декември Pinterest прогнозира, че синият грим ще се завърне в голяма степен през 2024 година. Ако намирате тази тенденция за плашеща, не се страхувайте – всички нюанси на синьото ще бъдат на мода, така че опциите варират от фина тъмносиня очна линия до по-дръзки блестящи, мразовити сенки за очи. 

Фокусиране върху грижата за кожата

През последните години красотата става все по-фокусирана върху грижата за кожата и това ще си проличи още повече през 2024 година. Може да очаквате повече базови продукти, които включват съставки за грижа за кожата, с които с един куршум може да ударите два заека. Емили също така казва, че подготовката на кожата преди гримиране ще бъде изключително важна тази година. 

Овлажняване, терапия с червена и синя светлина – това ще са основните лечения преди нанасянето на какъвто и да е грим. Когато става въпрос за кожата, ще видим минимални, меки матови основи, които позволяват да блестите. 

Вампирско лице – странната тенденция, в която се използва собствената ви кръв

Съвети за красота – 8 начина да матирате кожата

Графична очна линия

Ако тенденциите в грима за 2024 година трябва да се обобщят с две думи, това ще са „очна линия“. Драматичните, графични визии ще бъдат на почит тази година, особено за специални събития. Помните ли през 2016 година, когато се научихте да създавате крилата очна линия с клипове от YouTube? Време е да се върнем към това ноухау. Само не забравяйте да създадете тези визии, преди да изпиете сутрешното си кафе, защото те ще изискват стабилна ръка.

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари