IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов маникюр – как да си го направите у дома

9 февруари 2024 18 00

Професионален резултат без намесата на професионалист

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако ви е писнало да харчите много пари за редовен маникюр в салона, може би е време да изпробвате уменията си у дома. Противно на общоприетото схващане, възможно е да се сдобиете с нокти, достойни за сравнение с тези на професионалистите, ако следвате само няколко прости съвета. 

Разбира се, ще ви отнеме време да се усъвършенствате, но трябва да вярвате в процеса. Нищо хубаво не става бързо, затова се въоръжете с търпение и няколко основни продукта – любимите лакове, ножичка за кожички, лакочистител, памук и различни стикери, ако нямате умения по рисуване. 

Как да си направите перфектен маникюр у дома

Стъпка 1: Премахнете стария лак

Необходими инструменти: Памучни тампони или памук, лакочистител. 

Как да го направите: Напоете тампоните или памука в лакочистителя и отстранете внимателно всички следи от стария лак. За по-упорит лак, оставете памука да престои върху нокътя за 10-20 секунди, преди да търкате. 

Стъпка 2: Изрежете излишния нокът

Необходими инструменти: Нокторезачка

Как да го направите: Премахнете излишната дължина с чиста нокторезачка. Може да използвате и ножица за нокти, ако ви е по-лесно. 

Стъпка 3: Отстранете кожичките

избутване на

Снимка: iStock

Необходими инструменти: Избутвач за кожички и ножичка

Как да го направите: Внимателно избутайте кожичките с помощта на избутвача. Използвайте го с кръгови движения, за да не нараните кутикулата. След това може да отстраните кожичките с ножичка, или пък да продължите да използвате избутвача, ако кожата ви е твърде чувствителна. 

Стъпка 4: Полирайте внимателно нокътя

Необходими инструменти: Зърнена плочка

Как да го направите: Внимателно прокарайте сухата плочка по цялата повърхност на нокътя с умерен натиск. Така ще си осигурите перфектна повърхност и форма, за да сте напълно готови за работа. 

Стъпка 5: Премахнете праха

Необходими инструменти: Четка за нокти

Как да го направите: Отстранете праха от ноктите с помощта на четка за нокти. Това се прави вместо накисването във вода. 

Стъпка 6: Подгответе нокътя

Необходими инструменти: Изопропилов алкохол

Как да го направите: Избършете нокътната плочка с изопропилов алкохол, за да отстраните останалия прах и масла. Използвайте четка, за да почистите под нокътя и в ъглите. 

Стъпка 7: Нанесете основно покритие

маникюр, лакиране

Снимка: Pixabay

Необходими инструменти: Основен лак

Как да го направите: Нанесете тънък слой върху нокътя и изчакайте да изсъхне.

Стъпка 8: Нанесете желания цвят

Необходими инструменти: Лак за нокти

Как да го направите: Започнете внимателно като използвате метода „натискане и приплъзване“. Избутайте четката до областта на кутикулата, позволявайки на косъмчетата да се разпръснат, след което дръпнете към върха на нокътя. Повторете упражнението отляво и отдясно, ако с едно движение не сте покрили целия нокът. 

Зимен маникюр – идеи за гел нокти, които ще издържат дълго време

Идеи за зимен маникюр – най-добрите тенденции за сезона

Стъпка 9: Нанесете топ лак

Необходими инструменти: Топ лак

Как да го направите: След като оставите цвета да изсъхне, сложете един слой топ лак. За да предотвратите появата на ивици, направете го с много лек натиск и използвайте малко повече топ лак от обикновено. 

Стъпка 10: Грижа за ръцете

кожички, нокти

Снимка: iStock

Необходими инструменти: Крем за ръце или масло за кожички

Как да го направите: Нанесете крем за ръце, за да хидратирате кожата. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари