IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов маникюр – опитайте дизайн на счупено стъкло

20 януари 2024 18 00

Какво представлява той

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Стъклените нокти са най-новата, най-красива, най-предпочитана тенденция в момента, която идва от Южна Корея. Сегменти от целофан отразяват светлина като фасети върху скъпоценен камък, които осветяват ръката, сякаш е покрита с диаманти. 

Техниката е разработена от Ейкунг Парк, собственик на верига салони в Сеул, която е правила ноктите на почти всяка знаменитост в Корея. Тя се изстрелва до световна слава след създаването на редица интересни вариации на маникюр с негативно пространство. 

Въпреки че в момента всеки залита към минималистичните дизайни, в социалните мрежи се появи противоположна тенденция, включваща смели, игриви и 3D визии. Със своя искрящ и назъбен външен вид, който гарантира двойно представяне, маникюрите с дизайн като счупено стъкло улавят всичко изброено по-горе. 

Какво е маникюр с дизайн на счупено стъкло

Както подсказва името, маникюрът с дизайн на счупено стъкло имитира външния вид на счупен прозорец или огледало. Той е едновременно смел и привличащ вниманието, като същевременно изглежда шик и изтънчен. 

Тази техника включва използване на холографски или ирисцентни парчета, като целофан, алуминиево фолио за готвене или специално фолио за нокти, за да се създаде ефект на счупено стъкло. Името, разбито стъкло, идва от приликата на изкуството със счупено стъкло, като холографските парчета създават илюзията за натрошени фрагменти. 

Маникюристите добавят, че тенденцията произхожда от Южна Корея, както много други забавни модни течения в ноктите, и се връща обратно в полезрението ни няколко пъти през годините. Този маникюр също така носи името „Аврора нокти“, като се има предвид външния му вид. 

Как да пресъздадете визията

Има няколко различни метода за правене на натрошени стъклени нокти, вариращи от поставяне на обикновени стикери до готови, изкуствени нокти и поставяне на истински лак. 

Гел лак + фолио

Този метод за създаване на маникюр с дизайн на разбито стъкло е малко по-сложна, но резултатите са великолепни. Ако сте опитен професионалист, тогава може да го направите, но можете също така да помолите вашия маникюрист да пресъздаде външния вид. 

Стъпка №1: Нанесете основно покритие

Подгответе ноктите и нанесете основен цвят гел лак. Можете да използвате всеки кремав нюанс, но тъмният цвят ще бъде най-драматичен. Все пак съветът ни е да нанесете светъл основен лак, за да може холографските парчета да изпъкнат. 

Ако все пак искате по-дълбок нюанс за основа, черният ще позволи на подтона на всяко парче да бъде още по-бляскав. Но поставянето им върху нюанс като морскосиньо, бебешкорозово или лилаво създава ефект на цветно колело. Алуминиевото фолио може да има нюанси на всеки цвят на дъгата, така че развихрете творческите си умения и комбинирайте смело, за да създадете страхотна комбинация. 

Стъпка №2: Поставете фолио

След като нанесете основния цвят, нарежете малки парчета алуминиево фолио, ако не сте го направили предварително. Ако пък това ви се струва твърде трудно или нямате фолио подръка, винаги можете да използвате готови холографски стикери. 

Използвайте малък чифт пинсети и поставете стратегически парчетата върху лепкавия слой на втвърдения гел. Можете първо да нанесете много тънък слой прозрачен гел, ако е необходимо малко повече, за да залепнат детайлите. 

Стъпка №3: Изпечете

Изпечете ноктите си под LED лампа и след това нанесете дебел слой прозрачен топ лак, за да запечатате всички части. Може да се наложи да повторите няколко пъти. Прокарайте пръста си по горната част след втвърдяване на първия слой, за да се уверите, че няма стърчащи парчета. 

Идеи за зимен маникюр – цветовете, за които да се оглеждате

Зимен маникюр – идеи, които да копирате този сезон

Идеи за зимен маникюр – най-добрите тенденции за сезона

Ефект с лак за нокти

За тези, които искат бърз ефект на ноктите, опитайте опростен вариант на маникюра с натрошено стъкло. Всичко, от което се нуждаете, са три различни вида лак и сте готови. 

Започнете, като подготвите ноктите си и след това нанесете основен цвят лак. Всеки кремав нюанс ще ви свърши работа, но и тук по-тъмният ще създаде по-драматичен ефект. За нещо по-фино използвайте по-светъл цвят. 

Оставете лака да изсъхне напълно и нанесете слой бързосъхнещ топ лак, за да запечатате цвета. След това поставете бляскав лак и оставете ноктите да изсъхнат. 

Може да нанесете втори слой, ако ви се струва необходимо. В противен случай, добавете топ лак за гланцово покритие и го оставете да изсъхне. 

За още идеи за зимен маникюр последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари