IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да се справите със „зимното лице“

21 февруари 2024 08 40

Какво точно представлява проблемът

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След това, което изглеждаше като безкрайна битка на разума и палтата срещу зимните елементи, най-накрая започваме да се подготвяме да навлезем в пролетта и не можем да бъдем по-щастливи. Колкото и да обичаме да оставаме в уютните си легла под топлите юргани, нямаме търпение за дните, изпълнени с цветни пейзажи, вълнуващи пътувания и слънчеви дни край басейна. Но разбира се, все още ни остават няколко седмици, докато можем да заменим шапките със слънчеви очила, и сега е моментът да се подготвим за навлизане в предстоящия сезон с подходящите процедури за кожата.

Ако сте усетили, че кожата ви е страдала тази зима, не сте сами. От суровото време през липсата на слънце до всичко останало, което животът ни поднесе напоследък, не е изненадващо, че се събуждаме с подпухнали и сухи лица, по-тъмни кръгове под очите и по-матов тен. Всичко това си има специфичен термин – „зимно лице“. 

Но в тази трагедия има и светлина. Има няколко лесни и задължителни стъпки, с които може да спасите положението и отново да вкарате кожата си в релси, точно навреме за пролетта. 

5 начина да се справите със „зимното лице“

1. Изсветлете матовия тен

Матовият тен може да се дължи на фактори, свързани с начина на живот – токсична диета, бавно храносмилане, липса на здрав сън, замърсяване и много други. През зимата обаче основният виновник може да бъде натрупването на мъртви кожни клетки. За да избегнете безжизнената кожа, не забравяйте да ексфолирате всяка седмица. Изберете ръчен ексфолиант, като скраб с неабразивни естествени съставки като мъниста от жожоба, кокосови люспи или орехови черупки, които полират и усъвършенстват кожата, или химически ексфолиант с киселини, премахващи мъртвите кожни клетки, като салицилова, млечна и гликолова или пък естествена като ензим от папая

2. Възстановете сухата кожа

Тъй като кожата ви е изложена на сурово време в един момент и централно отопление в друг, не е изненадващо, че се чувства дехидратирана. Тук се намесват продуктите, които задържат влагата и правят тена ви да изглежда по-плътен и бляскав. Потърсете съставки във вашия серум и овлажнител, които са хидратанти, като хиалуронова киселина и глицерин, тъй като те ще задържат водата. 

Серум с

Снимка: iStock

Целенасочените – но нежни – формули трябва да помогнат за успокояване на стресираната кожа и да поддържат естествената бариера на кожата срещу влага. И не забравяйте да се хидратирате отвътре навън, като пиете 2-3 литра вода на ден, което може да включва плодови отвари, билкови чайове и кокосова вода.

3. Тонизирайте подпухналите бузи

Всички празнични удоволствия от януари може да са видими както на талията, така и по лицето, така че помислете за прочистване на диетата, което да ви помогне да победите пристрастяванията си към лоши неща като рафинирани захари, сол и кофеин. Всички те са известни със забързване на стареенето. Също така включете малко фитнес за лице в ежедневието си, като масажирате продуктите за кожата. Това може да помогне за премахване на подпухналостта на лицето чрез дрениране на токсините, стимулиране на притока на кръв и повдигане на отпуснатите мускули.

4. Изгладете люспестите устни

жена, балсам

Снимка: iStock

Нищо не показва че е зима така, както напуканите устни. Както казахме по-горе, студените ветрове, съчетани с централното отопление, си заговорничат да дехидратират еластичната ни кожа, което води до сухота, лющене и напукване. Първо, устоявайте на желанието да облизвате устните си и не забравяйте да ексфолирате, като отстраните мъртвите кожни клетки с мека четка за зъби или естествен скраб за устни. Когато избирате балсам, избягвайте такива, направени с минерално масло или вазелин, които стоят само на повърхността, а търсете съставки като ланолин, ядково масло и растителни масла

Кожата през зимата – какви материи да носите, за да е добре хидратирана?

Тренировки през зимата – как да имате здрава кожна бариера?

Грижа за кожата – перфектната вечерна рутина за зимата

5. Борба с тъмните кръгове

По-бледият ни тен през зимата може, за съжаление, да подчертае сенките под очите, а умората да влоши още повече нещата. Изберете околоочен крем, позициониран да хидратира, енергизира и озарява тази деликатна кожа и потърсете продукти, които разпределят формулата с масажиращ апликатор, за да помогнат при подпухналостта. Следвайте грижата за кожата си с озаряващ коректор, който отразява светлината.

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари