IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов маникюр – дизайни, подходящи за годината на Дракона

25 февруари 2024 18 00

Какви нокти да си направите в чест на китайския календар

Снимка: iStock

Снимка: iStock

На 10 февруари официално настъпи китайската нова година. Според лунния календар, вече се намираме в годината на Зеления дървен дракон, символизиращ растеж, пробуждане и прераждане. През следващите месеци в живота на всеки от нас ще има шанс да се започне начисто или просто да се направи първата крачка към съкровена мечта. Драконът обича смелите и затова по всякакъв начин ще допринесе за развитието на нови проекти и възможности. 

В годината на Зеления дървен дракон, разбира се, на почит ще бъдат зелените нюанси. Няма да сбъркате, ако се облечете в изумрудено, маслинено, каки, хромовозелено, цвят на морска вълна и много други. Те символизират спокойствие и вътрешна хармония. 

Друг благороден цвят, който Драконът харесва, е лилавото. От лавандула, къпина и люляк до слива и лилаво-виолетово. Тоалети в тези нюанси са чудесен избор за самоуверени хора, които живеят в хармония със себе си и света около тях. 

Костюмите и роклите в яркочервено са идеалното решение за тези, които искат да изразят своя лидерски потенциал. Според източната философия, този цвят привлича щастие, късмет и сила. Изберете богата палитра за вашия външен вид – огнено или карминовочервено, перленорубинено, доматеночервено и други. 

Черното е един от любимите цветове на Дракона. Асоциира се със строгост, сила, престиж и елегантност. Съветваме ви да заложите на тоалети от коприна или кадифе – нещата от тези материи в наситен нюанс изглеждат невероятно привлекателни и луксозни. 

Но какво става в отдела за красота? Маникюрите са един от най-добрите начини да изразим себе си и да привлечем енергията, която желаем. В годината на Зеления дървен дракон има няколко подходящи дизайна, които да опитате, за да бъдете в крак с модата и да направите първата крачка към манифестирането на целите си. 

Маникюри, подходящи за годината на Дракона

Сладък дракон

Лакирайте ноктите си в млечно- или снежнобяла основа. След това, нарисувайте главата и тялото на миниатюрен дракон на един от пръстите, а опашката и крилата на съседния зад него. Използвайте сребърни детайли, за да направите вашето създание по-бляскаво и сладко. 

Нещо семпло

Никога няма да сбъркате, когато залагате на семплостта и класиката. Ако не искате да привличате твърде много внимание с ноктите си, ви съветваме да лакирате основата си в бежов или нюд цвят, върху който да нарисувате или залепите дракон. Нека картинката да е в черен цвят, за да бъде още по-неутрален стилът. 

Хищнически очи

Ако се чувствате малко по-смели и сте готови да излезете от зоната си на комфорт, този маникюр е за вас. Очите на дракона никога не изпускат какво се случва около тях, така че са напълно подходящи за всеки, който иска да държи ситуацията под контрол. Първо покрийте ноктите си с черен лак, използвайки техника за мехурчета. За да направите това, ще ви трябва обикновена пяна от сапун, шампоан или препарат за миене на съдове. След това с помощта на блестящ лак нарисувайте драконови очи с черни зеници на няколко нокти. 

Драконова кожа

Това е една от най-базовите и лесни опции за годината на Зеления дървен дракон. Лакирайте ноктите в черен матов цвят. След това нанесете бляскави черни капки на част от ноктите, за да имитирате люспестата кожа на дракона. 

Идеи за нов маникюр – опитайте цветни френски връхчета

Естествени нокти – перфектният минималистичен маникюр

Деликатна абстракция

Не е трудно да постигнете ефект като този от снимката – просто покрийте ноктите си с фонов цвят и след това, без да чакате да изсъхне, нанесете няколко капки контрастен лак и го дръпнете, за да изглежда като люспи. Може да изберете абсолютно всеки цвят за този маникюр. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари